Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO ROCCA FALATICA

Kako je Padre Pio tijekom svete mise ponudio svoj život za ozdravljenje dječaka Rockyja „Rocco je primijetio kako njegov dvogodišnji sin Rocky počinje imati problema s hodanjem. Liječnici su otkrili kako dječak boluje od malignog tumora na mozgu. Rocky je hitno operiran, no kirurzi nisu uspjeli ukloniti cijeli tumor. Kad je iz bolnice stigao kući nije više mogao hodati, a liječnici su rekli da su izgledi da ponovno prohoda minimalni…“

Kako je Padre Pio tijekom svete mise ponudio svoj život za ozdravljenje dječaka Rockyja

Foto: These Stone Walls


 

Rocco Falatico primio je mnogo blagoslova tijekom života, no onaj najvažniji dogodio se je kada je kao 24-godišnjak, 1964. godine, posjetio San Giovanni Rotondo. Naime, Rocco je primijetio kako njegov dvogodišnji sin Rocky počinje imati problema s hodanjem. Liječnici su otkrili kako dječak boluje od malignog tumora na mozgu. Rocky je hitno operiran, no kirurzi nisu uspjeli ukloniti cijeli tumor. Kad je iz bolnice stigao kući nije više mogao hodati, a liječnici su rekli da su izgledi da ponovno prohoda minimalni. Nakon što je prošao 13 tretmana radioterapijom, doktori više nisu mogli ponuditi nikakvu nadu roditeljima jer je procjena da će ozdraviti bila u omjeru jedan naprema sto tisuća.

Charles Mandina, koji je radio u istoj tvrtki kao dječakov otac Rocco, upravo se je bio vratio iz San Giovanni Rotonda, i njegov entuzijazam prema Padre Piju bio je zarazan. Kada mu je ispričao mnoga svjedočanstva o svecu, Rocco je sa sinom odlučio otputovati iz Kalifornije u Italiju i zatražiti osobni susret s Padre Pijom, kako bi se pomolio za Rockyja. Prvi put u posljednjih nekoliko mjeseci Roccu se je bila vratila nada. Po dolasku odmah se je zaputio na u crkvu gdje je Padre Pio blagoslivljao Presvetim Sakramentom. Rocco je primijetio da svečevo lice zrači posebnom duhovnošću, ništa slično prije nikada nije doživio.

Susret s Padre Pijom

Sljedećeg dana imao je priliku osobno ga susresti. Padre Pio je položio ruku na njegovu glavu i njegova sina.

„Bio je to doživljaj kao da sam u prisutnosti samog Krista“ – kazao je Rocco koji je u tom trenutku pao na koljena.

Pod tim dojmom nije uspio spomenuti svecu da se pomoli za njegova sina. Sljedećeg dana ponovno je dobio dopuštenje otići u sakristiju vidjeti Padre Pija. Ponovno, pod snažnim dojmom njegove prisutnosti, nije uspio izustiti ni riječ. Nakon toliko dugog puta i dva susreta sa Padre Pijom pri čemu nije uspio ni spomenuti bolest svoga sina, Rocco je na komad papira napisao molitvenu nakanu i predao ju svečevu subratu u samostanu, zamolivši ga da mu osobno uruči pismo. Sutradan je saznao da je Padre Pio tijekom Svete mise ponudio svoj život za ozdravljenje malog Rockyja.

Poslije Euharistije, Padre Pio preko prevoditelja je poručio Roccu: „Ako želiš da tvoj sin ozdravi, moraš živjeti u savršenoj Božjoj milosti. Moraš se potpuno predati Njegovoj volji jer život tvoga sina ovisi o tome.”

Rocco i njegov sin proveli su četiri dana u San Giovanni Rotondu, a po povratku u Ameriku Rockyjevo se stanje počelo drastično popravljati. Uskoro su liječnici mogli konstatirati da je dječak potpuno zdrav, iako mu je dijagnosticiran rak u posljednjem stadiju. Rocky od tada više nije imao nikakvih ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh