Svjedočanstva

TRAŽEĆI ALAHA PRONAŠAO ISUSA

Kako je musliman otkrio pravog Boga: ‘…Počeo sam ga preklinjati da mi se otkrije’ U islamu postoji samo jedan neoprostivi grijeh, širk, to je vjera da je netko drugi osim Allaha Bog... Cijena koju muslimani moraju izračunati kada razmišljaju o evanđelju je: gubljenje veza koje su izgradili u životu, potencijalni gubitak cijelog ovog života i ako su u krivu – gubljenje života poslije smrti u raju. Nije pretjerivanje reći da muslimani često riskiraju sve da bi prihvatili križ

Foto: Pixabay

 

Najveća briga za mene, ako bih prihvatio Isusa kao Gospodina, bila je ta da bih mogao biti u krivu. Što ako Isus nije Bog? Obožavao bih čovjeka. To bi mi donijelo Allahov gnjev, i više od svega, osiguralo bi mi život u paklu.

Cijena koju muslimani moraju izračunati kada razmišljaju o evanđelju

Naravno, to je točno ono što Kur’an uči. U islamu postoji samo jedan neoprostivi grijeh, širk, to je vjera da je netko drugi osim Allaha Bog. O širku se specifično priča u kontekstu Isusa u poglavlju 5, 72. Onaj tko vjeruje da je Isus Bog: „pa doista će mu Allah zabraniti Džennet, a sklonište njegovo bit će vatra.“

Nije pretjerivanje reći da muslimani često riskiraju sve da bi prihvatili križ

To je cijena koju muslimani moraju izračunati kada razmišljaju o evanđelju: gubljenje veza koje su izgradili u životu, potencijalni gubitak cijelog ovog života i ako su u krivu – gubljenje života poslije smrti u raju. Nije pretjerivanje reći da muslimani često riskiraju sve da bi prihvatili križ.

Ali opet, to je križ. Postoji razlog zašto je Isus rekao:

„Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom. Tko hoće život svoj spasiti, izgubit će ga; a tko izgubi život svoj poradi mene i evanđelja, spasit će ga.“ Marko 8, 34 – 35.

Bi li bilo vrijedno pokupiti svoj križ i biti razapet pored Isusa? Ako On nije Bog, onda ne. Izgubiti sve što imam da bih obožavao lažnog Boga? To je čvrsto ne.
Ali ako je On Bog, onda, da. Da budem zauvijek svezan za svog Gospodina tako što bih patio s njim? To je čvrsto da!
Sada više nego ikada, ulozi su bili jasni i morao sam znati tko je On. Sve je visjelo o Njegovu identitetu. Počeo sam ga preklinjati da mi se otkrije. Stajao ja, hodao, molio se, ležao u krevetu, preklinjao sam ga da mi pokaže svoju istinu…

Nastavak čitajte u knjizi „Tražeći Allaha, pronašao Isusa“ autora Nabeel Qureshi. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Izdavač: Kyrios

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh