Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO PROPOVJEDNIKA EVANĐELJA

Kako je jedna djevojčica izmolila obraćenje svoga oca „Te je večeri mala Dorothy nakon molitve iskočila iz kreveta rekavši: 'Moram izmoliti još jednu molitvu za tatu i tražiti Boga da ga spasi'. I počela je glasno moliti. U tom trenutku njezin je otac ušao u kuću…“

Kako je jedna djevojčica izmolila obraćenje svoga oca

Foto: Shutterstock

 

Poznajem čovjeka koji je bio ovisnik o alkoholu. Mnogo je puta došao kući pijan i izvalio se na verandi poput vreće. Njegova žena Jessie morala ga je vući u kuću. Ponekad, kada je bio pijan, ružno joj je govorio i bila je prisiljena odvesti djecu k svome ocu. Inače su bili u sasvim dobrom odnosu, ali zbog njegove ovisnosti neprestano su prolazili kroz takva nesretna razdoblja. Kad bi se otrijeznio, bio je sjajan čovjek. Tada bi pogledao ženu i rekao: „Jessie, jesam li stvarno to učinio? Žao mi je. Znaš da te volim i da to ne bih učinio da sam bio pri zdravoj pameti.” Ali iste večeri ponovno bi izašao i vratio se kući pijan. Nije se mogao oduprijeti iskušenju u koje su ga uvlačili prijatelji.

„Moram izmoliti još jednu molitvu za tatu i tražiti Boga da ga spasi”

Jedne noći došao je kući ranije nego obično, ponovno pijan. Supruga je već bila stavila njihovo dvoje male djece na spavanje nakon što se je s njima pomolila Gospodinu kao svake večeri. No te je večeri mala Dorothy nakon molitve iskočila iz kreveta rekavši: „Moram izmoliti još jednu molitvu za tatu i tražiti Boga da ga spasi”. I počela je glasno moliti. U tom trenutku njezin je otac ušao u kuću i zastao pred vratima dječje sobe prisluškujući dok je Dorothy molila:

„Gospodine, učini da moj tata bude sličan drugim tatama. Gospodine, spasi mog tatu i oduzmi mu piće.”

Dok je slušao, njegovo se srce slomilo i pao je na koljena. Njegova djevojčica, koja ga je tada opazila, obavila je ruke oko njegova vrata a on joj je rekao:

„Kćeri, nauči svog tatu moliti. Razgovaraj s Isusom o svom tati…”

Zatim su molili. Otišao je u krevet i sljedećeg jutra rekao supruzi: „Jessie, jučer sam popio svoj posljednji gutljaj”. „Htjela bih to vjerovati”, odvratila je. „Gotovo sam izgubila nadu, Harry.” No on je dodao: „Ovaj je put to istina.”

„Tvoji grijesi, kojih je mnogo, oprošteni su”

Zatim joj je ispričao kako je sam Isus Krist ušao u sobu dok je njegova mala djevojčica molila. Rekao je da je bio svjestan njegove nazočnosti, ali da ga nije mogao vidjeti. No čuo je glas kako mu govori: „Tvoji grijesi, kojih je mnogo, oprošteni su”. I velik je mir ušao u njegovu dušu.

Danas taj čovjek svjedoči o Isusu i o njegovoj spasonosnoj sili, a svoje svjedočanstvo završava riječima: „Mene je Kristu dovelo moje dijete”. Taj čovjek propovijeda evanđelja već više od 10 godina. A Bogu ga nije doveo neki veliki propovjednik, nego svjedočanstvo jedne djevojčice…

Autor: Charles S. Price

Izvor: „Put života“

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh