Duhovnost

STVAR MANIPULACIJE

Kako je Isus reagirao na laskanje Najgoru ćete odluku donijeti upravo nakon što vam netko kaže koliko vam se divi

Kako je Isus reagirao na laskanje?

Foto: Pixabay

 

Najedanput mu pristupi neki čovjek i upita: „Dobri učitelju, što dobro moram činiti da postignem život vječni?“ „Zašto me zoveš dobrim? – odgovori mu. – Samo je jedan Dobri, a to je Bog. Ako hoćeš ući u život, vrši zapovijedi!“ (Mt 19,16-17, KJV)

Ovi dođu i reknu mu: „Učitelju, znamo da si istinoljubiv i da ti nije stalo ni do koga, jer ti ne gledaš tko je tko, nego prema istini učiš putu Božjem. Je li dopušteno ili nije dati caru porez? Da ga damo ili da ga ne damo?“ Ali on, prozrevši njihovu dvoličnost, reče im: „Zašto me kušate? Donesite mi denar da ga vidim!“ (Mk 12,14-15, NAS)

Najgoru ćete odluku donijeti upravo nakon što vam netko kaže koliko vam se divi

U obama je primjerima Isus prepoznao motive ljudi koji su mu postavili pitanja. U obama su slučajevima ti motivi bili sebični, i On je to znao. Najgoru ćete odluku donijeti upravo nakon što vam netko kaže koliko vam se divi.

(…)

Tijekom 35 godina koje sam proveo u glazbenoj industriji vidio sam kako je laskanje uništilo mnoge glazbenike i izvođače, uključujući i mene. Laskanje se daje i prima kako bi se dobilo ono što se želi. U svojoj službi vidim da su kršćani slijepi na ovo uporište đavla. Ono što smo u biznisu zvali ulizivanjem u kršćanskim se krugovima naziva umrežavanjem. Ustvari, to je politički duh, a predstavlja se kao sredstvo koje unaprjeđuje vašu službu. Počinje na vrlo nevin način, ali ubrzo prerasta u potpunu manipulaciju.

Moramo se osloboditi političkog duha i manipulacije koja se koristi laskanjem kako bi se veliko pomazanje u potpunosti moglo ostvariti

Bog podiže standarde slavljenja u svojoj Crkvi. Istovremeno se podiže i razina obmane među glazbenicima. Moramo se osloboditi političkog duha i manipulacije koja se koristi laskanjem kako bi se veliko pomazanje u potpunosti moglo ostvariti.

Iz knjige „Pred zidom“ autora Don Pottera. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni za 72 umjesto 90 kuna ovdje.

Izdavač: Biblioteka Vinograd

Don Potter je nagrađivani gitarist i producent. Surađivao je s mnogim poznatim glazbenicima, najčešće u svojstvu studijskog gitarista. U glazbenoj je industriji najpoznatiji kao producent zaslužan za zvuk country sastava The Judds. Cijenjeni je i traženi voditelj slavljenja.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh