Duhovnost

ŽIVA HOSTIJA

Kako je Faustina postala sveta? Draga Faustino, „živa hostijo“, moli za mene i za moje voljene

Foto: Pixabay


 

„Sviđaš mi se kao živa hostija.“ (Dn 923)

Razmatranje

Kada je sveta Faustina pisala o „hostiji“, mislila je o njoj na dva načina: Hostija, s velikim slovom H, je naš Gospodin u Euharistiji; hostija, s malim slovom h, je ona.

Ona je htjela, na vlastite male načine, kroz svoje iskustvo patnje oponašati Kristovu muku i žrtvu te sjediniti svoju muku s njegovom

Ova mlada redovnica kroz čitav svoj Dnevnik koristi sliku hostije kako bi opisala ono što je ona željela raditi i čime je htjela postati. Ona je htjela, na vlastite male načine, kroz svoje iskustvo patnje oponašati Kristovu muku i žrtvu te sjediniti svoju muku s njegovom. Istovremeno, htjela je dati hvalu svome Spasitelju i u tišini trpjeti sve poteškoće za spasenje duša. Na taj je način postala sveta.

Molitva

Draga Faustino, „živa hostijo“, moli za mene i za moje voljene.
Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh