Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO POLAZNICE „ŠKOLE MOLITVE“

Kako je Božja Riječ zahvatila naš život i kako ga mijenja „'Školu molitve' pokrenuli smo u travnju 2015. godine. Od tada se je život u našoj obitelji počeo polako mijenjati…“

Kako je Božja Riječ zahvatila naš život i kako ga mijenja

Kada smo krenuli na Školu molitve, naša se je obitelj počela mijenjati

Na duhovnoj obnovi u našoj župi prije nekoliko godina, prvi sam puta slušala o Bogu i Božjem djelovanju od čovjeka koji nije svećenik nego laik (gosp. Lončar). Način na koji je govorio, spoznaje koje je podijelio, te svaka izrečena misao potkrijepljena točnim navodom iz Svetog pisma, potaknule su supruga i mene da potpuno drugačije počnemo doživljavati Božju Riječ.


Svake smo nedjelje redovito išli na misu jer pjevamo, ali godinama se ništa nije mijenjalo u našem ponašanju i shvaćanju svete mise. Tada smo počeli odlaziti na molitveno-evangelizacijske susrete Kristofora u Rijeci, Opatiji, Zagrebu i Dugom Selu kada god smo mogli. Na jednom susretu u Globusu, moj suprug je jasno dobio poruku koja je dotaknula njegovo srce: „Ja i moj dom služit ćemo Jahvi“.

Spoznaja da griješim i želja da se mijenjam za mene su velika stvar

Školu molitve pokrenuli smo u travnju 2015. godine. Od tada se je život u našoj obitelji počeo polako mijenjati. Prvo se promijenio naš odnos prema ljudima koje nam je bilo teško razumjeti; pokušali smo shvatiti zašto je netko takav i zašto se ponaša na određeni način. Naši voditelji, Mario i Tereza, oduševljavaju nas svojim znanjem i spoznajama o dubini Božje Riječi. Nikad ne nameću svoja razmišljanja nego poslušaju kako je svatko od naš doživio određeni biblijski tekst, pa nam tek na kraju daju smjernice i tako šire naš pogled.

Naši se životi mijenjaju jer svatko od nas razmišlja o svojim postupcima, o riječima koje upućujemo jedni drugima. Nije nam svejedno na koji način se ophodimo jedni prema drugima, već pokušavamo vidjeti je li to u skladu s Božjom Riječi. Iako ima još mnogo padova, sama spoznaja da griješim i želja da se mijenjam za mene su velika stvar…

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati  e-mailom na adresu: [email protected]

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh