Osobni razvoj

IZ KNJIGE SVEKRVE I SNAHE

Kako dokazati da ne sudimo drugoga Kada nam je srce blago u Gospodinu i prema bližnjima, tada su riječi koje izgovaramo začinjene dobrotom i razumijevanjem

Foto: Pixabay

Što iz usta izlazi, iz srca izvire i to onečišćuje čovjeka

Kako dokazati da ne sudimo drugoga? Prema riječima koje koristimo i ne koristimo, znat ćemo što nam je u srcu. Mt 15,18 nas podsjeća da usta odaju ono što nam je u srcu: Što iz usta izlazi, iz srca izvire i to onečišćuje čovjeka.

Kada su svekrva i snaha spremne promatrati život iz perspektive one druge, to im pomaže imati čistu savjest i blag govor

Kada nam je srce blago u Gospodinu i prema bližnjima, tada su riječi koje izgovaramo začinjene dobrotom i razumijevanjem. Kada su svekrva i snaha spremne promatrati život iz perspektive one druge, to im pomaže imati čistu savjest i blag govor. Lakše će vidjeti stvari kroz oči one druge kada priznaju da im je toliko toga zajedničko.

Iz knjige „Svekrve i snahe” autorice Annie Chapman. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. 

Više o knjizi možete saznati ovdje. Knjigu po sniženoj cijeni od 80 umjesto 100 kuna možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh