Duhovnost

SVETA MISA. NAJSVETIJI DOGAĐAJ NA SVIJETU

Kako bi nas Gospodin mogao po svojoj žrtvi otkupiti od bolesti, grijeha, slabosti…, trebamo ispuniti jedan uvjet Trebamo učiniti samo ovo što piše u nastavku

Kako bi nas Gospodin mogao po svojoj žrtvi otkupiti od bolesti, grijeha, slabosti..., mi trebamo ispuniti jedan uvjet

Foto: Annie Theby; Unsplash


 

Za vrijeme Mise sudjelujemo u njegovoj žrtvi koja nas otkupljuje od grijeha, slabosti, bolesti, boli…

Sve se to stvarno događa tek kad smo u njemu!

Sveta Misa je susret s Bogom i prebivanje u njemu u punom smislu riječi. Za vrijeme Mise: hvalimo Boga, blagoslivljamo ga, slavimo ga, klanjamo mu se, ispovijedamo svoju vjeru, blagujemo ga, sjedinjujemo se s njime, prinosimo mu svoje potrebe i potrebe drugih, slušamo njegovu Riječ, učimo od njega.

Kad primijetimo da više nemamo dovoljno snage za praštanje, podnošenje, davanje, da smo izgubili radost – uđimo opet u Boga

Dakle, kad svoju svjesnost imamo na Bogu i na riječima koje slušamo i izgovaramo, tada smo u Bogu. Kad se nakon toga mislima vratimo u svijet, svojim svakidašnjim obvezama i brigama, milost je i dalje u nama, naš nutarnji čovjek i dalje ostaje svjestan Božje prisutnosti i zato i dalje ostajemo u Bogu sposobni živjeti natprirodnim božanskim životom. Kad primijetimo da više nemamo dovoljno snage za praštanje, podnošenje, davanje, da više nemamo dovoljno nutarnjeg mira, da smo izgubili radost – uđimo opet u Boga i provedimo dovoljno kvalitetnog vremena u njemu, ponovno se napunimo potrebnom milošću za život.

 

 

Iz knjige „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“ autora Josipa Lončara.

U knjizi čitamo kako se pripremiti za Misu da nam sudjelovanje u njoj bude plodonosno. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Nedavno je iz tiska izašla i Priprema za prikazanje misne žrtve Svezak I.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh