Duhovnost

SVETA MISA. NAJSVETIJI DOGAĐAJ NA SVIJETU

Kako bi nas Gospodin mogao po svojoj žrtvi otkupiti od bolesti, grijeha, slabosti…, trebamo ispuniti jedan uvjet Trebamo učiniti samo ovo što piše u nastavku

Kako bi nas Gospodin mogao po svojoj žrtvi otkupiti od bolesti, grijeha, slabosti..., mi trebamo ispuniti jedan uvjet

Foto: Annie Theby; Unsplash

 

Za vrijeme Mise sudjelujemo u njegovoj žrtvi koja nas otkupljuje od grijeha, slabosti, bolesti, boli…

Sve se to stvarno događa tek kad smo u njemu!

Sveta Misa je susret s Bogom i prebivanje u njemu u punom smislu riječi. Za vrijeme Mise: hvalimo Boga, blagoslivljamo ga, slavimo ga, klanjamo mu se, ispovijedamo svoju vjeru, blagujemo ga, sjedinjujemo se s njime, prinosimo mu svoje potrebe i potrebe drugih, slušamo njegovu Riječ, učimo od njega.

Kad primijetimo da više nemamo dovoljno snage za praštanje, podnošenje, davanje, da smo izgubili radost – uđimo opet u Boga

Dakle, kad svoju svjesnost imamo na Bogu i na riječima koje slušamo i izgovaramo, tada smo u Bogu. Kad se nakon toga mislima vratimo u svijet, svojim svakidašnjim obvezama i brigama, milost je i dalje u nama, naš nutarnji čovjek i dalje ostaje svjestan Božje prisutnosti i zato i dalje ostajemo u Bogu sposobni živjeti natprirodnim božanskim životom. Kad primijetimo da više nemamo dovoljno snage za praštanje, podnošenje, davanje, da više nemamo dovoljno nutarnjeg mira, da smo izgubili radost – uđimo opet u Boga i provedimo dovoljno kvalitetnog vremena u njemu, ponovno se napunimo potrebnom milošću za život.

Znaš li da prikazanjem Isusove žrtve zaista možeš postići:

  • oslobođenje od strahova, nemira i tjeskobe
  • otkupljenje od bolesti
  • oslobođenje i zaštitu od demonskih utjecaja
  • oslobođenje duša iz Čistilišta
  • spasenje umiruće osobe za koju prikazuješ Misu
  • vodstvo Duha Svetoga u zahtjevnim okolnostima
  • nutarnji mir i radost
  • i mnoge druge blagoslove?!

 

Znaš li prikazati Svetu Misu na neku od tih nakana? Razumiješ li što se stvarno događa na Misi?

O svemu tome možeš čitati u knjizi „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“ autora Josipa Lončara. Treće izdanje prošireno je dodatnim pripremama te dolazi u novom ruhu – džepnih je dimenzija i privlačnoga dizajna.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh