Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Kajem se za svaku bezobzirnu riječ koju sam izrekao/la svome supružniku, djeci…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, u svojoj mi Riječi kažeš da ono što izlazi iz mojih usta razotkriva ono što je u mome srcu (Mt 12,34). Isto tako kažeš mi da ću u Posljednji dan odgovarati za svaku nekorisnu riječ koju sam izgovorio (Mt 12,36). Što izlazi iz mojih usta? Kako reagiram, što govorim, posebno u konfliktnim, napetim situacijama? Isuse, često tvojih Riječi uopće nisam svjestan, priznajem ti to. Možda čak ni ne vjerujem da ti to uistinu tako misliš, možda se nesvjesno nadam da će me to nekako zaobići.

Molim te da naučim zastati, i reagirati i izgovarati pozitivno

Kajem se za svaku bezobzirnu riječ koju sam izrekao/la svome supružniku, djeci, roditeljima, drugim ljudima. Kajem se od srca jer želim tvoj oprost, Gospodine! Slomi svojom Krvlju svaku negativnu posljedicu mojih riječi na moj život, brak i na moju obitelj. Molim te, pomozi mi i prosvijetli me svojim Duhom kako bih od danas bio svjestan / bila svjesna što izgovaram te kako bih imao/imala snage sve negativno promijeniti. Molim te da naučim zastati, i reagirati i izgovarati pozitivno. Pomozi mi, Isuse. Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Kako reagiramo, što izgovaramo? Po tome najbolje možemo upoznati sebe i vidjeti što trebamo promijeniti. To je i bit vjere – priznati da sam slab, da trebam pomoć Neba. Pred Kristom je to čin poniznosti i prvi korak prema obraćenju! Ili se mogu i dalje opravdavati…

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh