Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Kada se nađem u određenim situacijama gdje smo prije bili, taj osjećaj, taj pritisak kao da se ponovno javi, bojim se, osjećam se slabo…

RAZMATRANJE I MOLITVA


Predajem ti danas svaki osjećaj bezvrijednosti u braku, Gospodine. Shvaćam da se i ja moram mijenjati, da nije sve ni suprug/a kriv/a, ali često me zbog svih trenutaka kada smo se izranili, povrijedili, kada se nismo razumjeli muči taj osjećaj manje vrijednosti, taj pritisak koji ponekad doslovno osjećam u prsima, na tijelu, taj osjećaj slabosti, jednostavno kao da mi snaga kopni. I kada se nađem u određenim situacijama gdje smo prije bili, taj osjećaj, taj pritisak kao da se ponovno javi, bojim se, osjećam se slabo, smatram da me suprug/a ne razumije, pitam se zašto ne poduzme ovo ili ono, zašto ne shvaća da očekujem od njega/nje da reagira, da postupi drugačije.

Ali vidim da bez tebe Gospodine neću moći prijeći preko toga

I bojim se često, osjećam se nesigurno, pa me to sve uvede u osjećaj da gubim volju, jednostavno kao da me taj osjećaj zarobljava. A ne želim to, želim biti slobodan/a, za svoga supružnika, da mogu funkcionirati u ljubavi, da mogu shvaćati da moj supružnik ne može čitati moje misli, da se vjerojatno i on/a boji često i osjeća se upravo kao i ja. Ali vidim da bez tebe Gospodine neću moći prijeći preko toga, iako želim, iako silno želim postupati drugačije, ne želim u tim situacijama dozvoliti napastima i mislima da me zavedu zbog toga osjećaja manje vrijednosti, da opet upadnem u grijeh i da mi se, često, uslijed svega toga stvori kriva slika o supružniku, pa umjesto da razumijem, počnem napadati, optuživati, još se više osjećati nevoljeno, slabo, odbačeno, a vjerojatno moj supružnik nije ni svjestan u određenim situacijama da sam ja očekivao/la ovo ili ono.

Daj da budem suprug/a slobodnoga srca, svjestan/a svojih emocija, svega što si mi dao Gospodine

Da, možda bi trebao/la više znati, shvaćati, truditi se, ali priznajem da i ja padnem i ne dajem njemu/njoj uvijek što treba, niti ne razumijem ukoliko mi ne kaže. Isuse, dubine moga srca traže tvoju ljubav, traže tvoju nježnost, traže tvoju vrijednost i veličinu da me iscijele iz svakog osjećaja manje vrijednosti, bezvrijednosti, jer to nisam ja, to ne želim biti ja i u tvoje Ime proglašavam slobodu svojih emocija, srca, duha, duše i tijela. Daj da budem suprug/a slobodnoga srca, svjestan/a svojih emocija, svega što si mi dao Gospodine, da mogu biti slobodan/na u svakom dijelu svoga srca. No molim te i za srce svoga/svoje supruga/e! Molim te dodirni njegovo/njezino srce u svakom dijelu gdje se osjeća bezvrijedno, odbačeno, napose od mene. U tvoje Ime proglašavam potpunu slobodu njegova/njezina srca! Uvedi nas u svoju slobodu Kriste, uvedi naš brak u slobodu, slobodu od svijeta, ljudskih obzira, naših krivih zaključaka proizašlih iz neznanja ili rana. Prihvaćam tvoju slobodu Kriste!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Iako uspijemo određene stvari riješiti, shvatimo da smo pogriješili, ispričamo se, izmirimo, i dalje ponekad osjećamo kao da nas povratak u određene situacije „tišti“. No, možda ih ni nismo riješili i silno nas takve situacije obeshrabre, opterete, izazivaju taj osjećaj manje vrijednosti. Sami se, te rane, tog tereta koji je u nama ne možemo riješiti, ne možemo gledati supruga/u „ispravnim očima“ i silno nas smetaju određeni postupci, koji najčešće nisu  zlobni, ni namjerni, već obrambeni, a ponekad jednostavno supružnik ne zna što nam treba, a mi ga optužimo. Predaj Isuse taj osjećaj, predaje mu ga u potpunosti i zamoli ga da ti ga on uzme, iscijeli, da te ozdravi, da progledaš, da ti dane mudrost. Ustraj i dalje!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh