Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Kada se i trudim svome supružniku pružiti ljubav i poštovanje, kao da nema odgovora, pa gubim nadu…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, danas te na poseban način molim za dar ustrajnosti i za tvoj mir. Često, kada se i trudim svome supružniku pružiti ljubav i poštovanje, kao da nema odgovora, pa gubim nadu, okolnosti me sve više pritišću, svašta mi prolazi kroz glavu, obaveze me guše i kao da bih radije da mogu pobjeći nekamo gdje svega toga nema, jer mislim da bih onda bio/la slobodan/slobodna. No je li to ispravno, je li to rješenje i bih li zaista bio/la u miru, slobodi? Zato te molim, Isuse, pouzdajući se u tebe, potpuno ti vjerujući i potpuno se predajući pod tvoje vodstvo i tvoj blagoslov, izlij Duha ustrajnosti, strpljivosti, hrabrosti i mira u moje srce.

„Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem.“

Želim da me tvoj Duh Sveti podsjeti, kada sam u teškim situacijama, kada gubim nadu i ustrajnost, da si nam rekao: „Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši.“ (Iv 14,27) Od danas prihvaćam tvoj mir, tvoj način djelovanja, slobodu koji mi daješ i dubinu vjere u koju me želiš uvesti kroz moj brak, različitu od ovoga svijeta i njegova načina funkcioniranja. Zazivam na svoj brak, supružnika, djecu, na čitavu obitelj, istinski, pravi Kristov mir. Isuse, u svaki nemir u mome braku i obitelji, unesi svoj mir. Slava ti!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Isus je nakon svoga uskrsnuća više puta rekao svojim učenicima: „Mir vama!“ Ovo govori koliko je bitno da sačuvamo mir. Naučimo, i svakodnevno molimo Gospodina da njegov mir bude na nama i u našem braku. Svijet nam daje nemir, budimo toga svjesni! A samo Isus nam daje mir!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh