Osobni razvoj

VJERA I STRPLJIVOST

Što ako se osjećamo kao da smo ‘zaglavili’ u svakodnevici? „Postoje trenuci kada sve što započnemo osjetimo kao veliki teret i spremni smo odmah odustati…“

Kada nam se čini da smo zaglavili u sivoj svakodnevici, obično Bog tada radi nove stvari

Foto: Shutterstock


 

Ponekad postoje razdoblja kada se čini da smo zaglavili u nekoj sivoj svakodnevici, te nemamo snage ići naprijed niti se igdje vraćati. Dođu tako vremena kada nam bude dosta i samih sebe, a kamoli brojnih zahtijeva, ponuda i želja koje su nam izrazili drugi. Postoje trenuci kada sve što započnemo osjetimo kao veliki teret i spremni smo odmah odustati.

Kada se čini da se u našem životu ništa ne događa, obično Bog tada radi iza kulisa. Postoje trenuci kada svaka riječ koju nam drugi uputi bude kao sol na ranu, jer nam je dosta dokazivanja, objašnjavanja, uputa, savjeta. Više od svega želimo mir, jer smo svjesni da već trpimo posljedice svih pogreška koje smo napravili. Dođe tako ono razdoblje kada više nemaš snage boriti se protiv svojih strahova i tada odustaneš od svega što te je guralo naprijed.

Bog priprema u našem životu prostor da se dogodi ono najbolje, ali samo ako mu dopustimo, ako mu predamo sve svoje bitke i kažemo…

Kada se čini da se u našem životu ništa ne događa, obično Bog tada radi iza kulisa. Kada se osjećamo frustrirano jer nemamo ono što trebamo, ili kada nismo zahvalni za ono što imamo, kada nešto u nama nije na svom mjestu – sve su to karike lanca koje se trebaju posložiti da bi se dogodila promjena; promjena starog čovjeka u novog; preobrazba čovjeka okrenuta prema sebi u čovjeka okrenuta prema drugom; preobrazba plašljivca u hrabra čovjeka.

Kada se čini da se u našem životu ništa ne događa, obično Bog tada radi iza kulisa. Bog priprema u našem životu prostor da se dogodi ono najbolje, ali samo ako mu dopustimo, ako mu predamo sve svoje bitke i kažemo: „Budi volja tvoja“. Bog će sve naše krive poteze izvesti na dobro, sve naše poraze pretvoriti u pobjedu, ali samo ako budemo dovoljno strpljivi u najtežim trenucima i imali vjeru u njega i njegov plan za nas.

Autor: Mario Žuvela (Duhovnost.net)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh