Osobni razvoj

KAKO ČUTI BOŽJI GLAS

Kada nam Bog daje obećanje, ono najčešće ovisi o nekoliko stvari Kada je Bog Izraelcima rekao da im je dao Obećanu zemlju. Je li to značilo da oni mogu sjesti i da će im Obećana zemlja pasti u krilo? Ne, trebali su od Boga tražiti usmjerenje i zatim otići u bitku i osvajati grad po grad

Kada nam Bog daje obećanje, ono najčešće ovisi o nekoliko stvari

Foto: Shutterstock

 

Kada nam Bog daje obećanje, ono najčešće ovisi o nekoliko stvari. Čak i kada On ne kaže da obećanje ima uvjete, uglavnom je tako. Na primjer, Bog je Joni rekao da upozori Ninivljane da će ih za četrdeset dana uništiti (vidi Jn 3,1-4). U toj rečenici nije bilo „ako“ . Međutim, kada su se Ninivljani odlučili pokajati, i Bog se pokajao za odluku da ih uništi i nije učinio kako je planirao (vidi Jn 3,5-10).

Bog objašnjava ovaj princip uvjetovanosti:

Ako se u trenutku kada bih o nekome narodu ili o nekome kraljevstvu rekao da ću ga istrijebiti, oboriti i uništiti, taj narod protiv kojega sam to izrekao odvrati od svoje zloće, ja ću se pokajati za zlo koje sam im namislio učiniti. Ako bi u trenutku kada bih o nekom narodu, ili o nekom kraljevstvu, rekao da ću ga izgraditi i posaditi, oni činili zlo u mojim očima, ne pokoravajući se mome glasu, tada ću se ja pokajati zbog dobra za koje sam rekao da ću ih njime povlastiti (Jr 17,7-10).
Još je jedan klasičan primjer kada je Bog Izraelcima rekao da im je dao Obećanu zemlju. Je li to značilo da oni mogu sjesti i da će im Obećana zemlja pasti u krilo? Ne, trebali su od Boga tražiti usmjerenje i zatim otići u bitku i osvajati grad po grad.

Često će nešto trebati poduzeti, jer se njegovo iscijeljenje temelji na četirima preduvjetima iz Izl 15,26. Jedan je od preduvjeta…

Zato, kada mi Bog kaže: „Iscijelio sam te“, moje sljedeće pitanje treba biti: „Bože, moram li štogod konkretno poduzeti da bi se potaknulo tvoje iscjeljujuće strujanje?“ Često će nešto trebati poduzeti, jer se njegovo iscijeljenje temelji na četirima preduvjetima iz Izl 15,26. Jedan je od preduvjeta „držanje svih njegovih propisa“. Stoga postoji više njegovih propisa o zdravlju koje možda kršim i koji me sprječavaju da primim obećanje koje mi je dao i u svojoj Riječi (Bibliji) i u mome dnevniku. Ovdje je koristan savjet mojih savjetnika (koji u mome slučaju imaju znanja o zdravlju). Zamolim ih da se mole i kažu mi govori li im Bog da u mome ponašanju ili životnome stilu postoji nešto što trebam mijenjati kako bi se oslobodilo iscjeljujuće strujanje Božje sile.
Prije nisam običavao tako činiti. Samo bih sjeo i čekao. I ništa se ne bi dogodilo. Sada pitam Boga i svoje duhovne savjetnike što mi je činiti i primam njihov savjet. Aktivan sam, a ne pasivan. Na taj su način rezultati mnogo bolji. Vjerujem da je to odgovor na nedoumice mnogih ljudi.
Ako Bog kaže da će ozdraviti vaš brak, pitajte ga što trebate činiti da bi se to što prije ostvarilo. On će vam vjerojatno otkriti nekoliko stvari koje trebate učiniti i stavove koje trebate promijeniti.
Morate znati da, kada je uključena volja drugih osoba (kao u opisanome slučaju), Bog neće slamati njihovu volju, već ćete Bog i vi zajedno učiniti sve da pridobijete drugu osobu (u ovome slučaju – da obnovite brak). Međutim, Bog neće ići protiv volje druge osobe te postoji mogućnost da će supružnik otići i da se objavljena Božja volja za brak neće ostvariti.
To ne znači da je vaš dnevnik u krivu. To znači da Bog ne slama volju ljudi da bi ostvario svoju volju. Uputivši vas da vjerujete i djelujete u vjeri, Bog je vaše srce pripremio za oslobađanje najveće moguće snage i tako povećao mogućnost da se čudo obnove dogodi u vašem braku. (…)

Iz knjige „Kako čuti Božji glas: 4 ključa” autorâ Marka i Patti Virkler. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 80 umjesto 100 kuna možete nabaviti  ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 199 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh