Osobni razvoj

ŽIVOTNA LEKCIJA PSIHOLOGA

Kada imate izbor – biti u pravu ili biti ljubazan, uvijek budite ljubazni „Jedna stvar koju je potrebno zapamtiti jest da se trebate osloboditi potrebe za svojom reputacijom. Ima jedna sjajna rečenica od koje možete dosta naučiti; zapamtite je i ponovite je u sebi kada vas netko kritizira. Ona glasi: 'Ono što mislite o meni, nije moja stvar. Ne zanima me što svi neprestano misle ili zašto su obuzeti time.'“

Foto: Hakase_420, Shutterstock

 

Doktor Wayne Dyer, doktor psihologije otkriva zašto nikada ne trebate raspravljati s drugima jeste li u pravu ili niste – vi znate što je istina, a također, tuđe nas mišljenje ne bi trebalo brinuti.

 „Ono što misliš o meni, nije moja stvar“

Između biti u pravu i biti ljubazan, uvijek izaberite da budete ljubazni, a evo i zašto:

„Jedna stvar koju je potrebno zapamtiti jest da se trebate osloboditi potrebe za svojom reputacijom. Ima jedna sjajna rečenica od koje možete dosta naučiti; zapamtite je i ponovite je u sebi kada vas netko kritizira. Ona glasi: ‘Ono što mislite o meni, nije moja stvar. Ne zanima me što svi neprestano misle ili zašto su obuzeti time.’“

Kada imate izbor – biti u pravu ili biti ljubazan, uvijek budite ljubazni

Isto tako, imamo potrebu biti u pravu. Kada imate izbor – biti u pravu ili biti ljubazan, uvijek budite ljubazni. Izaberite tu opciju. Kada vidite ljude koji vas žele pobijediti nekim svojim argumentom, vi se pitajte: „Što bih lijepo mogao/mogla sada reći? Što mogu reći da bi se ova osoba osjećala bolje?“ (…)

Podsjetite se na to da je vaša suština u svijetu duhovnosti. Duh nam daje život, bez nje je naše tijelo ništa, zaključuje dr . Dyer.

Izvor: vijesti.ba

Za Book.hr priredila M. V., odabrala A. P.

PREPORUKA!

Knjiga „Jesi li stvarno dobro?“ autorice Debre Filete. Stres, brige, anksioznost i strahovi nas često muče. Ali nije dovoljno samo jače se potruditi. Bitka s tim izazovima se ne dobiva snagom mišića i preko noći. Biti čovjek znači imati svoje granice. Bez obzira na naše napore, postoji ograničenje koliko možemo podnijeti: bilo mentalno, emocionalno, tjelesno ili duhovno.

Knjigu je moguće kupiti putem webshopa naše Biblioteke Figulus ovdje.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh