Aktualnosti

DEREK PRINCE

Kada će doći kraj svijeta?

Foto: Shutterstock

 

Svijet je zao jer njime upravlja pokvareni i zli „bog“. Bog ovog svijeta, koji je zaslijepio umove mnogih, zove se Sotona. Ne želi da se ovo razdoblje završi, jer sve dok traje, on ima priliku biti „bogom“. Kada tomu dođe kraj, i njemu kao bogu doći će kraj. Zato čini sve što može kako bi odgodio svršetak svijeta. Kako bismo, kao kršćani, trebali odgovoriti na ovu strategiju svoga neprijatelja? Trebali bismo činiti upravo suprotno i, kao Crkva, zajedničkim snagama nastojati učiniti sve što možemo da što prije dođe svršetak. Govorili smo već o tome da, ako Sotona može zaslijepiti umove većine kršćana glede njegova plana, tada nećemo činiti ono što Bog od nas očekuje u pogledu svršetka svijeta. Isus je rekao svojim učenicima: „I propovijedat će se ovo evanđelje Kraljevstva po svem svijetu za svjedočanstvo svim narodima. Tada će doći svršetak.“ (Mt 24,14)

Svršetak svijeta neće nastupiti sve dok se evanđelje o Božjem kraljevstvu ne pronese svijetom i dok ga svi narodi ne čuju

Svršetak svijeta neće nastupiti sve dok se evanđelje o Božjem kraljevstvu ne pronese svijetom i dok ga svi narodi ne čuju. Ovo je jedan od načina na koji Crkva može požuriti svršetak svijeta i ovog sadašnjeg zlog vijeka. Trebamo stremiti tomu svim snagama jer je Sotona odlučan u protivljenju naviještanja evanđelja i poruke o križu. (…)

Iz knjige „Zašto je križ tako važan?“ autora Dereka Princea. Izdavač: KUDP.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh