Humor

MALO SMIJEHA

Kada Bog odluči ispuniti nestvarnu želju

Foto: Shutterstock

 

Neki je čovjek, duboko predan molitvi, šetao obalom. Naposljetku okrene oči prema nebu i zavapi:
„Gospode, obećao si mi ispuniti najiskreniju želju mog srca. Zato te sada molim da mi daš znak da ćeš me slušati.“
Iznenada se nebo nad njim naoblači i Bog progovori moćnim glasom:
„Pretražio sam tvoje srce i vidio da je čisto. Zadnji, kojeg sam uslišio, bio je kralj Salomon. On me nije razočarao sa svojom željom da bude mudar – vjerujem da me ni ti, koji si mi uvijek bio vjeran i ispunjavao moje zapovjedi, također nećeš razočarati. Zato ću ispuniti što god tražio.“
Čovjek razmisli nekoliko trenutaka pa kaže:
„Oduvijek sam želio ići na Havaje, ali se smrtno bojim letenja i imam opaku morsku bolest. Možeš li mi sagraditi most do Havaja, po kojem se mogu voziti kada god hoću“?
Bog se glasno nasmije i reče:
„To je nemoguće! Pomisli na svu logistiku! Kako da sa stupovima dosegnem dno Pacifika? Pomisli, koliko betona… koliko željeza!!! Tvoja želja je vrlo materijalistička i mogu ti reći da me razočarala. Most, naravno, lako sagradim, ali nerado ispunjavam takve svjetovne želje. Uzmi si vremena, duboko razmisli i zaželi nešto što će biti na čast i slavu Stvaranja“!
Čovjek je razmišljao stvarno dugo i pokuša zaželjeti nešto zaista iskreno. Konačno reče:
„Tu je moj odgovor, Gospode. Četiri puta sam se ženio i razvodio. Žene su mi uvijek govorile da mi je uvijek svejedno i da nisam osjećajan. Želio bih razumjeti žene… Rado bih znao kako se osjećaju iznutra, o čemu razmišljaju kad mi odgovaraju šutnjom… volio bih znati zašto plaču… i što zapravo misle kad mi odgovaraju s ‘ništa’… rado bih shvatio kako ih zaista usrećiti. Eto, Bože, to je moja želja“!
Nakon zaista dugog razmišljanja Bog mu odgovori:
„A taj most, želiš dvije ili četiri trake“?

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh