Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Kada bi te netko pitao što je život vječni, što bi mu odgovorio? Tko misli da zna što je život vječni, odgovara da je to život nakon smrti. Ali to nije točan odgovor.

Kada bi te netko pitao što je život vječni, što bi mu odgovorio?

Foto: Shutterstock

 

(Lk 10,25-37)

„Što mi je činiti kako bih imao život vječni?“, ponekad me poneki pitaju. Kažem „poneki“ jer većinu kršćana ne zanima život vječni. Nedostatak zanimanja prouzrokovan je nepoznavanjem onoga što život vječni jest. Što je život vječni? Tko misli da zna što je život vječni, odgovara da je to život nakon smrti. Ali to nije točan odgovor. Život vječni je život Boga, koji je vječan. Koja je narav života Božjega? Bog je ljubav. Stoga, tko prihvaća i vrši Isusov nauk postaje ljubav jer, preko Isusa Krista, prima Duha Svetoga.

Jesi li ikad susreo nekoga tko je ispunjen životom vječnim? Je li ti itko ikad rekao kako si lijep ili lijepa?

Duh Sveti čini da se osjećamo jedno s Ocem nebeskim i Isusom Kristom. Ovo božansko jedinstvo s Presvetim Trojstvom čini da živimo u strpljivosti, radosti, miru, dobroti, ljubavi, poniznosti, krotkosti, milosrđu i čistoći duha. Ovi osjećaji nisu virtualni, nego su konkretni i vidljivi. Štoviše, zahvaljujući životu Trojstva koji je u nama, u miru smo sa svime i svima, i svi će nas zvati blaženima.

Jesi li ikad susreo nekoga tko je ispunjen životom vječnim? Je li ti itko ikad rekao kako si lijep ili lijepa? Jednom je jedno dijete, gledajući Majku Tereziju iz Kalkute, reklo joj: „Kako si lijepa!“. A po ljudskim standardima svetica nije bila lijepa. Amen. Aleluja.

Autor: O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Odabrao: fra Petar Ljubičić

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh