Razno

USTRAJNOST

Kad ti šapće ‘nitko te ne čuje’, ‘nitko te ne voli’… Moli i dalje Čak i ako nam svi udarci sudbine stoje na putu i uzrokuju gubitak volje te samo bespomoćno spustimo ruke, prisjetimo se onoga čije se ruke nikad neće spustiti

Ustrajnost u molitvi

Foto: Pixabay

 

Postoje snage koje ne žele samo da budemo nesretni ili grešni, nego i da prestanemo moliti. Podmeću nam uvjerenja koja nas izjedaju: „nitko te ne čuje“, „nitko te ne voli“, a možda čak i: „ smiješan si kada moliš i misliš da ćeš time nešto dobiti“.
(…)
Čak i ako nam svi udarci sudbine stoje na putu i uzrokuju gubitak volje te samo bespomoćno spustimo ruke, prisjetimo se onoga čije se ruke nikad neće spustiti i u kog imamo povjerenje, jer je dopustio da mu ruke pribiju na križ, da se nikad ne bi spustile, podupirući nas. „U molitvi ne tražimo zaborav, nego snagu.“ (G. Bernanos) Za Isusa je ta snaga ona koja preobražava našu nemoć u snagu i ustrajnost u molitvi.

Od duha do uha 3dUlomak iz knjige „Od Duha do uhaˮ p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti u elektroničkom izdanju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh