Osobni razvoj

TREBAMO NUTARNJE MRTVLJENJE

Kad ti netko ide na živce… Nutarnje mrtvljenje je snažno oružje za duhovni boj i nadvladavanje grešnosti

Kad ti netko ide na živce...

Foto: Pixabay


 

„Ne zanemaruj nutarnju pokoru.“ (Dn 1760)

Razmatranje

Nije lako oduprijeti se našim prirodnim sklonostima. Jedan je stari monah bio zauzet molitvom, dok su se u blizini djeca glasno igrala. Ljutiti monah htjede ih otjerati, no ipak je zašutio i u sebi rekao: „Ako ne mogu izdržati ovako male poteškoće, kako li ću izdržati teže kušnje?“

Kada smo razdraženi, lako se prepuštamo frustracijama. Trebamo umirati sebi i prepoznati prilike koje nas čekaju u svakodnevnim kušnjama. Kada vam netko ide na živce, ne dajte se zaslijepiti frustracijama. Radije u tome prepoznajte priliku za posvećenje.

„Vjerujte mi da je mrtvljenje osjetila vida, sluha i govora mnogo vrjednije nego nošenje lanaca ili kostrijeti.“

Zadržite riječi ljutnje i dajte Duhu Svetome vremena da donese plodove strpljenja, patnje i ljubavi. Nutarnje mrtvljenje je snažno oružje za duhovni boj i nadvladavanje grešnosti. Sveti Franjo Saleški kaže: „Vjerujte mi da je mrtvljenje osjetila vida, sluha i govora mnogo vrjednije nego nošenje lanaca ili kostrijeti.“

Molitve

Moj slatki Isuse, pripremi moju dušu za pravi lijek.
Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKI POPUSTI Do 30. studenoga knjigu možete nabaviti za 75 umjesto 110 kuna, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh