Duhovnost

DAVID WILKERSON

Kad te povrijede… Ponekad imamo sukobe s ljudskim neprijateljima, ljudima s kojima živimo ili radimo. Možda vas je netko napao ili vas ocrnio. Taj sukob vam stvara veliku muku i čak utječe na vaše fizičko zdravlje... Što učiniti?

Kad te povrijede...

Foto: Shutterstock


 

Ako tvrdite da nemate neprijatelja, volio bih čuti kako ste uspjeli dospjeti tako daleko u životu, a da vam se nijedna osoba nije suprotstavila. Sigurno vam je netko nekada zavidio, pokušao uništiti vaše ciljeve ili prekinuti vaše planove. I, činjenica je, te su stvari ono što nekoga čini vašim neprijateljem.

Dakako, svaki se kršćanin suočava sa zakletim neprijateljem sotonom. Isus nam kaže da je on neprijatelj koji u naš život sije kukolj (vidi Mt 13,39). Jednako tako, i apostol Petar nas upozorava na sotonu: „Budite trijezni i bdijte: vaš protivnik, đavao, obilazi kao ričući lav, tražeći koga da proždere” (1 Pt 5,8).

Isus daje jasno na znanje da se ne moramo bojati đavla. Naš Gospodin nam je dao svu silu i vlast nad sotonom i njegovim demonskim silama: „Eto, dao sam vam vlast da bez pogibli gazite zmije i štipavce, i moć nad svakom neprijateljskom silom, te vam sigurno ništa neće moći nauditi” (Lk 10,19). Isus jasno daje na znanje da je bitka sa sotonom već zadobivena te da u sebi imamo silu da se odupremo svakom pokušaju đavla da nas proždere.

Kad te ljudi napadnu i povrijede…

Ponekad imamo sukobe s ljudskim neprijateljima, ljudima s kojima živimo ili radimo. Možda vas je netko napao ili vas ocrnio. Taj sukob vam stvara veliku muku i čak utječe na vaše fizičko zdravlje.

Možete prosvjedovati Gospodinu: „Nastavit ću te hvaliti i štovati, ali ne očekuj od mene da ignoriram ovu bol.” Ali Gospodin nas jasno upućuje: „Budite jedni drugima dobrostivi, milosrdni; praštajte jedni drugima kao što i Bog u Kristu nama oprosti.” (Ef 4,32). Isus kaže: Ljubite svoje neprijatelje, blagoslivljajte one koji vas proklinju, činite dobro onima koji vas mrze i molite za one koji vas zlostavljaju i koji vas progone (Mt 5,44).

Kad god zanemarimo uvrede i oprostimo grijehe učinjene protiv nas, donosimo slavu našem nebeskom Ocu. Kad mi opraštamo kao što Bog oprašta, on nam otkriva naklonost i blagoslove koje do tada nismo poznavali.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: http://www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / http://www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh