Osobni razvoj

PRVI VELIKI DAR

Kad počnemo grliti svoj život, sebe, počinjemo shvaćati što je ljubav Ne čekajmo uvijek da nam drugi kažu „volim te!“ Budimo nježni prema sebi! Bog želi da volimo sami sebe!

Foto: Shutterstock

 

Prvi dar, prvi veliki dar

Biti zahvalan znači biti radostan, radosno živjeti. To znači zahvaljivati Bogu, zahvaljivati Stvoritelju, koji je izvor života. Nikad nećemo razumjeti što je zaista zahvalnost ako ne kažemo, ako ne govorimo: „Hvala ti na daru života koji sam primio“!

Dar života – to je prvi dar, prvi veliki dar. Danas smo ovdje zahvaljujući daru života. A taj život, koji svoje izvorište ima u Bogu, Bogu Stvoritelju, dobili smo od Boga koji voli. Sveti Ivan kaže: „Bog je ljubav!“

Kad počnemo grliti svoj život, sebe, počinjemo shvaćati što je ljubav, iako, ljubav se ne može shvatiti. Ali mi imamo potrebu shvatiti što je ljubav…

Zatvorimo oči, raširimo ruke, zagrlimo sami sebe! Ne čekajmo uvijek da nam drugi kažu „volim te!“ Budimo nježni prema sebi!

Imamo potrebu znati da nas netko voli zato što je to naša nasušna potreba, neprestana, od jutra do mraka. Ako kažemo hvala na daru života, moći ćemo prihvatiti i Njegovu bezgraničnu ljubav.

Zatvorimo oči, raširimo ruke, zagrlimo sami sebe!

Ne čekajmo uvijek da nam drugi kažu „volim te!“ Budimo nježni prema sebi! Bog želi da volimo sami sebe! Ako ne volimo sebe, ne možemo prihvatiti njegovu ljubav, njegovu nježnost!

 

Sestra Elvira Petrozzi

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh