Poučne priče

POD STRESOM

Kad nas pritisnu problemi, što iz nas izlazi Predavač upita prisutne: „Ako ovaj limun stisnem iz sve snage, što će izaći iz njega?“

Kad nas pritisnu problemi, što iz nas izlazi

Foto: Shutterstock


 

 

Priznati stručnjak iz područja ljudskih potencijala držao je predavanje. Nakon uvodnog dijela, uze limun i upita prisutne: „Ako ovaj limun stisnem iz sve snage, što će izaći iz njega?“

Djevojka iz prvog reda dobaci: „Pa očito je! Ako stisnemo limun, iz njega će izaći sok od limuna!“

Predavač reče: „Točno. Iz limuna će izaći limunov sok jer se unutra nalazi upravo to.“ Tako je i s ljudima: „Kad nas pritisnu problemi, brige, strahovi, kad nas ogovaraju, kad nas netko uvrijedi, kad nam nanese bol…, tada iz nas izađu bijes, mržnja, prezir, strah, ljutnja, zloba… Rekli bismo da je to izašlo iz nas zato što nam je netko rekao ovo ili učinio ono, ali istina je da iz nas može izaći samo ono što imamo u sebi.

 

Ako nas nešto optereti, iz nas će izaći samo ono što je već u nama. Iz limuna neće nikada izaći sok od jabuke. Jednako tako, iz nas neće nikada izaći ono što već nije u nama.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

  •  
  •  
  •  
  •  
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Portal Book.hr osim tekstova iz tiskanoga izdanja časopisa Book, nudi dodatne zanimljive i važne teme. Naša je želja doprijeti do ljudi, posebno mladih, koji su iz bilo kojeg razloga privremeno ili trajno odustali od Boga i/ili Crkve; želimo im ponuditi Božju riječ na način na koji će je moći shvatiti i prihvatiti. Jednako tako želimo onima koji su u vjeri pomoći da ustraju i da napreduju u svojem odnosu prema Bogu i prema Crkvi.

Ponosni član obitelji Rhema

Zaklada Rhema

Pratite nas

Pratite nas na Facebooku Pratite nas na Instagramu Pratite nas na Twitteru Pratite nas na Youtubeu

Kontakt

PORTAL I ČASOPIS BOOK
Franje Gažija 2
48 000 Koprivnica, HrvatskaTelefon: +385 (0)95 206 5421 | +385 (0)48 210 104

Sva prava pridržana © 2017. Ustanova Kristofori. Izrada: Kosinus.hr

Na vrh