Poučne priče

PRIČA

Kad nas pritisnu problemi, što iz nas izlazi? Predavač upita prisutne: „Ako ovaj limun stisnem iz sve snage, što će izaći iz njega?“

Kad nas pritisnu problemi, što iz nas izlazi

Foto: Shutterstock

 

Priznati stručnjak iz područja ljudskih potencijala držao je predavanje. Nakon uvodnog dijela, uze limun i upita prisutne: „Ako ovaj limun stisnem iz sve snage, što će izaći iz njega?“

Djevojka iz prvog reda dobaci: „Pa očito je! Ako stisnemo limun, iz njega će izaći sok od limuna!“

Predavač reče: „Točno. Iz limuna će izaći limunov sok jer se unutra nalazi upravo to.“ Tako je i s ljudima: „Kad nas pritisnu problemi, brige, strahovi, kad nas ogovaraju, kad nas netko uvrijedi, kad nam nanese bol…, tada iz nas izađu bijes, mržnja, prezir, strah, ljutnja, zloba… Rekli bismo da je to izašlo iz nas zato što nam je netko rekao ovo ili učinio ono, ali istina je da iz nas može izaći samo ono što imamo u sebi.

 

Ako nas nešto optereti, iz nas će izaći samo ono što je već u nama. Iz limuna neće nikada izaći sok od jabuke. Jednako tako, iz nas neće nikada izaći ono što već nije u nama.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh