Poučne priče

DAN ŽENA

Žena ima jednu grešku…

Žena ima jednu ‘grešku’...

Foto: Shutterstock

 

Bog je napravio ženu šestog dana, radeći prekovremeno. Tada je došao anđeo i upitao ga: „Zašto toliko vremena trošiš na nju?”

Bog odgovori: „Jesi li vidio što sam joj sve dao, specifikaciju prema kojoj je oblikujem? Ona mora znati prati, ali ne smije biti od plastike; treba imati više od 200 pokretnih zglobova, svi moraju imati mogućnost promjene, i da pritom svaka dijeta funkcionira; treba imati krilo za najmanje četvero djece… U isto vrijeme treba imati poljubac koji može izliječiti sve – od ozlijeđenog koljena do slomljenog srca… Pritom sve to što radi treba raditi sa samo dvije ruke.”

Anđeo se začudio svim tim vještinama: „Sa samo dvije ruke? Nemoguće!”

„I ovo je samo standardni model…”, nadoda Bog.

„To je puno posla za jedan dan… Odmori se, pa je sutra dovrši.”

„Ne želim”, usprotivio se je Bog. „Gotovo sam završio ovo biće koje je mom srcu tako drago”, reče i nastavi: „Kad se razboli, sama se izbori za ozdravljenje, i može raditi 18 sati dnevno…”

Anđeo se približi i dotakne ženu. „Bože, zašto si je napravio tako mekanu?” upita.

„Jest, mekana je”, odgovori Bog, „ali napravio sam je i da ima snagu. Nećeš vjerovati što sve može izdržati.”

„Može li misliti?” upita anđeo.

„Ne samo da može misliti već može i surađivati i dogovarati se.”

Anđelu nešto privuče pažnju, i dotakne ženino lice… „Bože, izgleda da ovaj model ima jedan propust. Nisam li ti rekao da previše toga stavljaš na nju…”, reče on.

„Nije to nikakav propust – to je suza”, ispravi ga Bog.

„Čemu to?” upita anđeo a Bog mu odgovori: „Suza je njezin način da izrazi svoju tugu, svoju ljubav, samoću, bol i ponos.”

Ovo se je jako dojmilo anđela; „Ti si genijalac, Bože… na sve si mislio. Žena je sjajno biće!!!”

„Da! Žena ima zadivljujuću snagu. Ona podnosi poteškoće, nosi tugu, ali zna i za sreću, za ljubav, za svoje mišljenje. Smije se kad želi vrištati. Pjeva kad želi plakati. Plače kad je sretna i smješka se kad je nervozna. Bori se za ono u što vjeruje. Ona je protiv nepravde. Ne priznaje „ne” kao odgovor ako postoji drugi i bolji način za rješenje. Daje sve od sebe za svoju obitelj. Ona prati prijateljicu k liječniku. Žena voli bez granice… Ona plače kad joj djeca dožive nešto novo u životu, i raduje se dobroti svojih prijatelja. Ona se raduje kad čuje za neko rođenje ili za vjenčanje. Srce se njezino slomi kad čuje za smrt drage osobe. Ona tuguje za izgubljenom voljenom osobom, ali je jaka i kada naizgled nema ničega za što bi se borila. Žena zna da jedan poljubac i zagrljaj može izliječiti slomljeno srce. Ipak, žena ima jednu grešku: Ona zaboravi koliko vrijedi!”

Autor nepoznat

„Njegova princeza – ljubavna pisma tvojeg Kralja“ knjiga je koja će svakoj ženi pomoći da otkrije svoju istinsku ljepotu, i da se počne gledati onako kako je Bog vidi.

Knjiga je do sada otisnuta u više od 500 000 primjeraka! Samo u Slovačkoj je do sada prodano 50 000 komada.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh