Osobni razvoj

RADOSNO „DA”

Kad doprinosim s ljubavlju, to uvijek urodi plodom Gospodine, pomozi mi da svako malo zastanem i razmislim za što ili za koga radim. Pomozi mi uživati u tišini jutra i smiraju dana: u mjesečevoj svjetlosti i polaganom, ali stalnom kretanju svemira koji me ispunja ljubavlju. Pomozi mi da prihvatim samoga sebe takvog kakav jesam, ne gubeći nadu da mogu biti iscijeljen i rasti i dalje, ali i da se oprostim od obmane da ću ikada doći do točke gdje ću moći potpuno mirovati. Mirovati mogu ovdje.

Foto: Pixabay, GLady 

 

Živjela sam svoj život dan po dan kao svaki drugi čovjek, no s ovom razlikom – središnji mi je motiv bio Krist. Tako je Terezija djelovala u svom samostanu.

Donosila sam bolesnoj prijateljici lijekove ne da bi mi Bog dao peticu u nebu nego zato što je volim

Bila sam, dakle, ljubazna prema neljubaznom susjedu ne zato što je on to zaslužio nego jer je ljubaznost moj zaštitni znak. Donosila sam bolesnoj prijateljici lijekove ne da bi mi Bog dao peticu u nebu nego zato što je volim.

Svojom pohvalom, molitvom, šutnjom, pričama pridonosila sam svijetu znajući da kad doprinosim s ljubavlju, to uvijek urodi plodom

Mogla sam reći da radosno jer mi je to moje da dopuštalo da jednako sudjelujem i u davanju i u primanju u odnosima s drugim osobama. Mogla sam reći da jer je to bio moj stav, kad god je to bilo moguće. Divila sam se zlatnim bugenvilijama, ljubičastom heliotropu, stablima prepunim limuna pokraj kojih sam prolazila svaki dan. Svojom pohvalom, molitvom, šutnjom, pričama pridonosila sam svijetu znajući da kad doprinosim s ljubavlju, to uvijek urodi plodom.

Molitva

Gospodine, pomozi mi da svako malo zastanem i razmislim za što ili za koga radim.
Pomozi mi uživati u tišini jutra i smiraju dana: u mjesečevoj svjetlosti i polaganom, ali stalnom kretanju svemira koji me ispunja ljubavlju.
Pomozi mi da prihvatim samoga sebe takvog kakav jesam, ne gubeći nadu da mogu biti iscijeljen i rasti i dalje, ali i da se oprostim od obmane da ću ikada doći do točke gdje ću moći potpuno mirovati. Mirovati mogu ovdje.

Iz knjige „Košulja od vatre“, autorice Heather King. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKA AKCIJA! Knjigu, do 18. prosinca 2022., možete nabaviti po sniženoj cijeni za 63 umjesto 90 kuna, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh