Roditelji i djeca

VJERUJU LI VAŠA DJECA

Kad bi ti Bog danas postavio ovo pitanje, što bi mu odgovorio Kad bi vam Bog danas pokazao u bljesku vaš dom ili radno mjesto i pitao: „Što je najvažnija stvar koju želiš da učinim za tebe da bi ti mogao učiniti jedinu stvar koju želiš učiniti u svojem životu?“, što bi to bilo?

Foto: Shutterstock

 

Kad bi vam Bog danas pokazao u bljesku vaš dom ili radno mjesto i pitao: „Što je najvažnija stvar koju želiš da učinim za tebe da bi ti mogao učiniti jedinu stvar koju želiš učiniti u svojem životu?“, što bi to bilo?

Na to pitanje moramo odgovoriti. Moramo na njega biti spremni. Prioriteti koje postavimo na temelju odgovora na to pitanje dovest će nas do ispunjenja te želje i ostvarit će tu potrebu. Ti će prioriteti pokazati za što kuca naše srce – ne ono što mislimo da jesmo, već ono što zbilja jesmo. A jednom kad otkrijemo kakva osoba želimo biti, Bog će već po našim postavljenim prioritetima ostvariti da postanemo ta osoba. Svima nam se sviđa kako to zvuči. (Muževi, i vašim ženama će se to svidjeti.)

Ako ne znamo što želimo za sebe, za svoju obitelj i za svoju djecu, naći će se netko tko zna. Hollywood, naprimjer, školski sustav…

Vjerujem da ste za to spremni. Spremni uhvatiti tog bika za rogove. Postaje vam jasno, kao što je bivalo i meni, da ako ne znate što želite za sebe, za svoju obitelj i za svoju djecu, naći će se netko tko zna. Hollywood, naprimjer, zna što želi za vašu djecu. Oglašivači na internetu i maloprodajni trgovci znaju što žele za vašu djecu. Školski sustav zna što želi za vašu djecu; možda čak i školski prijatelji i prijatelji iz susjedstva vaše djece također znaju što žele. A što je s vama? Znate li vi što želite za svoju djecu?

Onu jedinu stvar?

Moja jedina stvar jest „da moja djeca upoznaju Isusa Krista“. I to je to. A poznavati ga isto je što i…

Evo što ja želim…

Evo što ja želim. Što sam shvatio na temelju životnog plana koji mi je Bog dopustio da prepoznam i razvijem. Moja jedina stvar jest „da moja djeca upoznaju Isusa Krista“. I to je to. A poznavati ga isto je što i voljeti ga. A voljeti ga znači vjerovati mu. A ako mu vjeruju, to će ih dovesti do toga da žive život kakav ni sami nisu mogli očekivati ni poželjeti.

Ako ne učinite ništa drugo doli dijeljenja evanđelja s njima (objasnit ćemo kasnije što to znači), to već možemo nazvati dobrim. To će biti dostatno. Cijelo vrijeme govorim svojoj djeci: „Na kraju, ako ne bih učinio ništa drugo doli dijeljena evanđelja s vama, ispunio bih svoju zadaću. To je sve po čemu bih htio da me pamtite.“ (…)

Vjeruju li vaša djeca?

 

 

Ulomak iz knjige „Vjeruju li vaša djeca?” autora Terencea Chatmona. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh