Duhovnost

ONLINE SERIJA

„Junaci iz svakodnevice“ – nova serija o „Kolumbovim vitezovima“, najvećoj katoličkoj bratskoj udruzi na svijetu Katoličku bratsku udrugu osnovao je svećenik Michael J. McGivney u Connecticutu 1882. godine. Udruga ima gotovo dva milijuna članova u 15 tisuća vijeća širom svijeta

„Junaci iz svakodnevice“ - nova serija o „Kolumbovim vitezovima“, najvećoj katoličkoj bratskoj udruzi na svijetu

Katolici u „Kolumbovim vitezovima“ značajno utječu na svoje zajednice i živote drugih ljudi. Utemeljeni su 1882. godine u Sjedinjenim Američkim Državama i najveća su katolička bratska udruga na svijetu. Dobili su ime po Kristoforu Kolumbu, a žive prema načelima dobročinstva, sloge, bratstva i domoljublja. O njima je snimljena online serija „Everyday Heroes“ (eng. „Junaci iz svakodnevice“).


„Junaci iz svakodnevice vaša su braća, prijatelji i suradnici koji tiho služe“

Ova online serija nudi uvid u mnogobrojne načine na koje vitezovi služe onima oko sebe“, rekao je vrhovni vitez Carl Anderson i dodao: „Junaci iz svakodnevice vaša su braća, prijatelji i suradnici koji tiho služe.“

Katoličku bratsku udruga osnovao je svećenik Michael J. McGivney u Connecticutu 1882. godine. Udruga ima gotovo dva milijuna članova u 15 tisuća vijeća širom svijeta.

Serija govori o članovima koji su različite dobi i pozadina. Nove videozapise možete pogledati svakoga tjedna, do 29. svibnja, na web stranici kofceverydayheroes.org.

Joe Reali

Prvi nastavak serije donosi priču o 25-godišnjaku iz Long Islanda (New York). Ime mu je Joe Reali i bio je inspiracija mnogima. Njegov sportski duh, karizma i pobožnost podsjećali su, one koji ga poznaju, na bl. Piera Giorgia Frassatija.

Reali je u jednom periodu svog života htio biti svećenik te je jedno kraće vrijeme bio u sjemeništu.

„Pozivao je ljude na misu“, rekao je njegov prijatelj, o. Michael Duffy. „Ako to nije evangelizacija, što onda jest?“

Htio se pridružiti „Kolumbovim vitezovima“, ali je iznenada umro od urođene srčane mane prije nego što je službeno primljen.

Tisuće ljudi prisustvovalo je njegovom pogrebu, a novi ogranak „Kolumbovih vitezova“ nosi njegovo ime. Njegov je brat na čelu tog ogranka. Realijev primjer nastavlja inspirirati ljude da se vrate sakramentima i Crkvi.

Članovi udruge volontirali su više od 75,1 milijuna sati te su dali više od 177,5 milijuna dolara u dobrotvorne svrhe.

Izvor: CNA

Prevela Vedrana Prka

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh