Foto i video

VIDEO S POSLJEDNJEG MES-A

Josip Lončar: ‘Sami određujemo svoju vječnu sudbinu’ Ako niste mogli prisustvovati posljednjem molitveno-evangelizacijskom susretu u Dugom Selu, možete ga pogledati na YT kanalu zajednice Eho.

Foto: Pixabay; khamkhor

Na YouTube kanalu zajednice Eho objavljen je videozapis s posljednjeg molitveno-evangelizacijskog susreta u Dugom Selu. Susret je započeo slavljenjem, nakon čega su uslijedili nagovori Marka Matijaševića i Josipa Lončara da bi sve završilo pojedinačnom molitvom.  

Marko Matijašević je, na primjeru Davida i Golijata, govorio o tome kako Bog ne smije biti plan B te da se moramo kao David predati Njegovoj volji, a ne ljudskim obzirima kao što je to učinio Šaul. Ako mu se, kao David, prepustimo, možemo stvarno puno.

Vjerujem da Bog može i više od onog što mi možemo zamisliti ili učiniti. Ako je od pastira napravio kralja, ako je od starca Abrahama napravio praoca vjere i oca mnogih naroda, ako je od mucavca Mojsija napravio izbavitelja iz Egipta i velikog proroka… Što tek onda može napraviti od nas? Ako je od mene, koji nisam mogao progovoriti pred troje ljudi. Da mene poznajete iz srednje i osnovne škole, bio sam osoba koja drhti pred pet ljudi koje pozna… Ne biste vjerovali što danas radim. 

Sami biramo vječnu sudbinu

Josip Lončar je govorio o raju, paklu i čistilištu. Također je istaknuo i zagovornu molitvu kao značajan zalog spasenja te korektiv naše sebičnosti.

Sami određujemo svoju vječnu sudbinu. Svatko od nas će svojim životnim odabirima i odlukama odrediti poziciju koju će imati u nebu ili u paklu. Ni na nebu, a ni u paklu nećemo svi biti isti. Imat ćemo različito dostojanstvo na nebu, a različite muke u paklu. Bog je savršena ljubav. Ako je savršena ljubav, onda je i savršena pravednost. Ne bi bilo pravedno da neki koji su bili dobri budu jednaki s onima koji su bili zli. 

Jednom prilikom sam bio u nebu i imao viziju neba. Bog mi je pokazao da tamo nismo svi isti. Pokazao mi je one koji su iznad mene, ali i one koji su bili ispod. Po dostojanstvu. Znate li što sam tako savršeno i jasno vidio? 

Nitko nikome, ali ni u najmanju ruku, nije bio zavidan. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh