Aktualnosti

PRIOPĆENJE

JOSIP LONČAR Odgovor na kritike knjige „U Tvojoj prisutnosti“

JOSIP LONČAR Odgovor na kritike knjige „U Tvojoj prisutnosti“

Foto: book.hr

 

Poštovani čitatelji knjige „U Tvojoj prisutnosti“,

 

primijetili smo kako posljednje vrijeme internetom kruži tekst u kojem se kritizira knjiga „U Tvojoj prisutnosti“. Neki od vas javili su nam se i zatražili objašnjenje.

Knjigu je pročitalo mnoštvo svećenika i časnih sestara. Dakle, svi su ti svećenici i većina časnih sestara završili katoličke teološke studije, a neki su od njih i doktorirali duhovnost na sveučilištu u Rimu

Knjigu sam ja osobno preveo i nisam primijetio da u njoj ima bilo što, što bi se suprotstavljalo nauku Katoličke Crkve. Knjigu je pročitalo mnoštvo svećenika i časnih sestara. Dakle, svi su ti svećenici i većina časnih sestara završili katoličke teološke studije, a neki su od njih i doktorirali duhovnost na sveučilištu u Rimu. Odgovorno tvrdimo da nitko od njih nije imao nikakve primjedbe na sadržaj knjige.

Osobno želim posvjedočiti da me je sadržaj knjige, u koji sam stvarno morao ući jer sam ju prevodio, silno duhovno obogatio, da me je još više privukao Bogu, Crkvi i pomogao mi ne samo da budem svjestan činjenice da se neprestano nalazim u Božjoj prisutnosti već mi je i produbio svijest o Isusovoj prisutnosti u sakramentima, a posebno u sakramentu ispovijedi i sakramentu euharistije.

Posebno želim napomenuti da prema Katekizmu Katoličke Crkve Bog itekako kroz razmatranje i nutarnju molitvu progovara svakom vjerniku vičnom tim vrstama molitve i negiranje te istine zapravo je negiranje nauka Crkve

Budući da nam je stalo do istine, a stablo se prepoznaje po plodovima, molim Vas koji ste knjigu pročitali da nam odgovorite na sljedeća pitanja:

  1. Je li vas knjiga udaljila od Boga ili približila Njemu?
  2. Je li vas je knjiga na bilo koji način udaljila od sakramenata ili vas je približila njima?
  3. Je li vas knjiga približila Crkvi ili udaljila od nje?
  4. Jeste li vi u knjizi našli nešto, što bi bilo suprotno nauku Katoličke Crkve; nešto što bi moglo naštetiti vašem duhovnom rastu?

Posebno želim napomenuti da prema Katekizmu Katoličke Crkve Bog itekako kroz razmatranje i nutarnju molitvu progovara svakom vjerniku vičnom tim vrstama molitve i negiranje te istine zapravo je negiranje nauka Crkve.

Mi kao izdavači odgovorno tvrdimo da smo čuli mnoštvo lijepih svjedočanstava vjernika katolika koji su nam posvjedočili kako im je knjiga bila na blagoslov, kako ih je snažno privukla Bogu u molitvi, kako ih je privukla čitanju i razmatranju Svetog pisma i kako im je uvelike pomogla da se približe Bogu u sakramentima.

Ako je pak netko nešto iz knjige shvatio na način koji mu se čini štetan za njegov duhovni rast, zaista nam je žao. Kao što nam je žao svih onih divnih svećenika i časnih sestara koji po navedenim kritikama ispadaju zavedeni neznalice, ili možda još gore, širitelji zla kojim se napada vjera i Katolička Crkva. Ako je to od onih koji se i Papu usude proglasiti antikristom, ipak je malo previše.

Zato, ako vam je knjiga bila na blagoslov – preporučite je i drugima.

 

Josip Lončar, za izdavača

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh