Duhovnost

DAR TRPLJENJA

Josip Lončar: Ni jedna žrtva nije preteška ako ju činimo s dubokim smislom Dopustimo Duhu Svetom da nas on nadahne na žrtve, koje ćemo sjediniti s molitvom krunice i s prikazivanjem misne žrtve

Foto: Pixabay

 

Dar trpljenja ne mora nužno značiti da ćemo oboljeti od neke teške bolesti i ne znači da ćemo stalno biti u nekom velikom trpljenju. Bog nas poznaje i zna da mnogi od nas nismo spremni prihvatiti bolest, no zašto ne bismo bili spremni povremeno prihvatiti post ili neku drugu žrtvu?

Osobno smatram velikim darom kad me Duh Sveti nadahne da molim i prikazujem trpljenja za određene osobe koje se nalaze u neposrednoj smrtnoj opasnosti

Ni jedna žrtva nije preteška ako ju činimo s dubokim smislom. Isto tako, nijedan čovjek nije pronašao puninu života ako u srcu nije otkrio spremnost žrtvovati se za druge.
Osobno smatram velikim darom kad me Duh Sveti nadahne da molim i prikazujem trpljenja za određene osobe koje se nalaze u neposrednoj smrtnoj opasnosti. Odvajanje mojeg najboljeg vremena za molitvu i za prikazivanje Svetih Misa za te osobe, također je određena žrtva, no ta mi je žrtva s vremenom postala radost jer sam vidio mnoge njezine plodove. Duboko u svojem srcu znam kako se osjećaju oni koji se nalaze pred smrti i znam koliko im je dragocjena molitva i prikazana žrtva drugih. I sam sam bio u takvoj potrebi i sâm sam iskusio molitve mnogih koji su tada molili za mene. I to je jedan od razloga zašto mi je toliko dragocjen zaziv: „moli za nas grešnike … i na času smrti naše“.

Dopustimo Duhu Svetom da nas on nadahne na žrtve, koje ćemo sjediniti s molitvom krunice i s prikazivanjem misne žrtve

Pokušajmo za vrijeme molitve vidjeti kako Isus nosi naše bolesti (i druga trpljenja) Ocu, prikazujući ih zajedno s nama za otkupljenje onih koji su u potrebi Božjeg milosrđa. Dopustimo Duhu Svetom da nas on nadahne na žrtve, koje ćemo sjediniti s molitvom krunice i s prikazivanjem misne žrtve. Na taj ćemo način pokazati sebi i Bogu da nam je zaista stalo do osoba za koje molimo te ćemo lakše otvoriti srce za primanje uslišanja.

U novoj knjizi „Škola molitve 4 – krunica otkupljenja” autora Josipa Lončara naučite moliti Krunicu otkupljenja. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu za samo 25 kuna možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh