Vijesti

MLADI HRVATSKI REPREZENTATIVAC I IGRAČ WOLFSBURGA

Josip Brekalo odbio nositi vrpcu s duginim bojama kao znak „tolerancije prema homoseksualcima“: „Ne želim nositi taj simbol, ja sam kršćanin“ „Odgojen sam jako religiozno. Nemam ništa protiv da netko drugačije živi, dok je to samo njegova stvar. Ali ovaj simbol ne želim i neću nositi, jer se protivi mom kršćanskom svjetonazoru.”

Josip Brekalo odbio nositi vrpcu s duginim bojama kao znak „tolerancije prema homoseksualcima“ „Ne želim nositi taj simbol, ja sam kršćanin“

Mladi hrvatski reprezentativac i igrač Wolfsburga Josip Brekalo, jasno je izrazio svoj stav o pitanju homoseksualnosti. Naime, kapetani Wolfsburga ove sezone na rukavu nose traku u duginim bojama, kao simbol „tolerancije prema homoseksualcima”. No, Brekalo je jasno dao do znanja da on nikada neće nositi takvu vrpcu.

„Odgojen sam jako religiozno. Nemam ništa protiv da netko drugačije živi, dok je to samo njegova stvar. Ali ovaj simbol ne želim i neću nositi, jer se protivi mom kršćanskom svjetonazoru”, poručio je.

Pojasnio je i zašto je na Instagramu ‘lajkao’ negativne komentare o tom pravilu: „Nikada ne bih ‘lajkao’ tako nešto. Očito se radi o problemu s mojim telefonom.”

Pravilo je usvojeno na inicijativu kapetanice Nille Fischer. Direktor Jorg Schmadke rekao je da to čine kako bi se dokazalo da su „sportsko društvo koje se zalaže za tolerantno društvo”.

Izvor: Narod.hr

Priredila: Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh