Aktualnosti

NA POČETKU GODINE

JOŠ UVIJEK MOŽEŠ Uđi u novu godinu kao nova osoba S novom godinom postanimo novi ljudi! 💕

Foto: Shutterstock


 

U toplini kućnih ognjišta, ušuljala nam se nova, 2021. godina. Ove godine nije bilo spektakularnih dočeka, vatrometa i luksuza kao prijašnjih godina. Nisu nas u novu uvodili pjevači na trgovima, nego je to svatko učinio sa svojom obitelji, u tišini svoga doma.

Radujmo se jer nam je Bog dao novih 365 dana za dobra djela, za ljubav, za pomoć ugroženima i siromašnima

I tako je pokucala na vrata nova godina, nova prilika, nova šansa, novi početak. Za što?

Za radovanje, jer nam je Bog dao novih 365 dana za dobra djela, za ljubav, za pomoć ugroženima i siromašnima. Jer nam je dao nove ruke da podignemo one koji padaju, dao nam je nove noge, da potrčimo za onima koje možemo vratiti na Njegov put, dao nam je novo lice da možemo osmijehom svladavati nova iskušenja, dao nam je glas da ga možemo još više slaviti i veličati Njegova djela ljubavi. U sjeni svih ružnih stvari koje nam je ostavila 2020. godina, dobili smo novu nadu kako će ova godina biti bolja, tj. više Boga u našim životima.

Pokazali smo da možemo pružiti toplinu i ljubav onima kojima to sada najviše treba. Neka plamen ljubavi zapali svako ljudsko srce kako bismo svi mogli suosjećati s ugroženima

Koronavirus i potresi koji su pogodili našu zemlju, bili su uvertira da se razlije rijeka ljubavi i da se bližnjemu pokaže da je voljen i ljubljen. Svi događaji na staru godinu pokazali su da smo braća i sestre u nevolji, u patnji čvrsti, a u radosti postojani. Pokazali smo da možemo pružiti toplinu i ljubav onima kojima je to sada najviše potrebno. Neka plamen ljubavi zapali svako ljudsko srce kako bismo svi mogli suosjećati s ugroženima. Takvi želimo biti i sljedećih 365 dana. S novom godinom postanimo novi ljudi. Budimo kao djeca jer je takvih Kraljevstvo nebesko. Radujmo se malim stvarima, jer je sreća upravo u tome. Veselimo se sunčanim danima 2021. godine jer se takvi više nikada neće ponoviti u našim životima. Radujmo se kapljicama kiše koje čine zemlju plodnom, dovedimo jednu osobu na pravi put, budimo rame za plakanje svome bližnjemu. Blagoslivljajmo Boga i molimo ga za postojanost i ustrajnost u nedaćama koje nam nosi život.

Naš je ljudski život samo putovanje u nebesku domovinu i on je tako kratak. Ne dopustimo da nam prođe u ljenčarenju, provodima i oholosti za materijalnim. Okrenimo u novoj godini novi list u kojem ćemo ispisati najljepše stranice avanture koja se zove – život

Naš je ljudski život samo putovanje u nebesku domovinu i on je tako kratak. Ne dopustimo da nam prođe u ljenčarenju, provodima i oholosti za materijalnim. Okrenimo u novoj godini novi list u kojem ćemo ispisati najljepše stranice avanture koja se zove – život. Jer on nam je darovan, a na nama je da ga iskoristimo na najbolji mogući način. Ne prepuštajmo se ispraznostima ovoga svijeta, nego težimo Onome koji nadilazi ovakav način življenja, a to je Otac nebeski koji najjačom ljubavlju ljubi svakog čovjeka.

AUTORICA O SEBI

Zovem se Lucija Prpić i studentica sam pete godine Teologije i Etnologije i antropologije. Imam malo dijete s kojim uživam provoditi vrijeme. U ono malo slobodnog vremena, obožavam pisati duhovne crtice i razmišljanja.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh