Osobni razvoj

ISTINITA PRIČA O STRPLJIVOSTI, SAMOĆI, BORBI, LJUBAVI…

Još samo malo – i moja će duša biti ponovno rođena Biti strpljiv i predati se ponekad je najteže i u isto vrijeme najpotrebnije…

Još samo malo – i moja će duša biti ponovno rođena

Foto: Shutterstock

 

Učim biti strpljiva

… Stavila sam na papir svoju ogoljenu dušu, i još je stavljam. Polako je odijevam, ali brzina odijevanja nije sukladna stvarnom odijevanju odjeće. Svaki proces zahtijeva strpljenje, a ja tek učim kako biti strpljiva. Najprije sama sa sobom, s Tobom, zatim tobom, pa s drugima.

Daj si vremena, Elena. Ili, toj drugoj osobi…

Predgrađe mojih misli daje mi mir. Bježim u njega jer grad mojih misli zagušen je i zagađen. Borim se za sebe. Rukama grebem ovu zemlju sa sebe. Dolazim do izražaja. Gledam odraz lica u staklu prozora. U njemu vidim svu ljepotu bez obzira na to koliko sam slijepa. Možda mi zbog toga treba duže da ugledam nešto vrijedno gledanja i dočekam nešto vrijedno čekanja. Kada nešto radim, dajem cijelu sebe, sve ili ništa, zaboravljam da u tom procesu treba postojati minimalna brzina. Daj si vremena, Elena. Ili, toj drugoj osobi daj vremena. Nisu svačije perspektive iste! Osvijesti si to. Vrijedi to znati, jer time se i naš pogled na stvari ili ljude mijenja. Izdržala sam ga. Izdržala sam sebe ovako slabu i izgradila jače temelje za nastavak ove borbe. Borbe u kojoj volim biti poražena i bačena na tlo jer znam koliko vrijedim ako ustanem s tog prašnjavog tla i izazovem protivnika na još jednu borbu. Vrijedim! To je hrabrost koje nisam svjesna. Srećom pa imam Trenera koji vjeruje u mene i uči me baš onoliko koliko mi je potrebno i za poraz i za pobjedu. Njegova je doza svega umjerena, a ujedno i toliko obilna.

Ako još samo malo budem ustrajala, moja duša bit će ponovno rođena, čista i nevina

Sunce izlazi. Na nebu je vedrina. Trenutačno ne znam drugačije, ali mogu naučiti. Bože, ako još samo malo budem ustrajala, moja duša bit će ponovno rođena, čista i nevina, znajući da je Ti ljubiš. Baš takvu kakva je. I uz Tvoju ljubav i spoznaju te Ljubavi, svaka druga ljubav bit će mala i neznatna i neću joj posvećivati toliku pažnju ako me rani ta prolaznost (ljubav).

Proljeće je.

Budim se.

Želim dopustiti pupoljcima u meni da prolistaju; zato isprazni misli iz moga tijela.

Četiri zida; Autor: Elena Jurković; Nakladnik: Figulus

Iz knjige „Četiri zida” autorice Elene Jurković. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh