Duhovnost

NADNARAVNA SPOSOBNOST

Jeste li znali da su ovi sveci mogli ‘letjeti’?! Božja ruka omogućila je ovim svecima da se suprotstave zakonima gravitacije…

Sveti Josip Kurpetinski

Bog je Stvoritelj svemira i svih živih bića te stoga s vremena na vrijeme mijenja pravila. Božja čuda, o kojima se govori u Starom i Novom zavjetu, nastavljaju se događati i danas a često se tu radi o nadnaravnim fenomenima, kao što je levitacija.

Levitacija je uzdizanje fizičkih objekata ili ljudskog tijela u zrak, odnosno ‘poništavanje’ djelovanja zakona gravitacije.

Tijekom povijesti bilo je mnogo svetaca koje je Božanska ruka podigla s tla, što je drugima izgledalo kao da mogu letjeti. Ti sveci nisu tražili ovaj dar i gledali su na njega više kao na križ koji moraju nositi nego kao na neku posebnu sposobnost. Evo koji su sveci imali nadnaravnu sposobnost levitacije:

Sveti Josip Kupertinski (1603–1663)

Kad god je sv. Josip Kupertinski osjetio božansku radost, vinuo bi se u zrak, sve do stropa! Postoje zapisi o njegovih 70-ak epizoda levitacije.

Sveti Padre Pio (1887–1968)

Jednom su vjernici, čekajući da ih ispovijedi, vidjeli Padra Pija kako ‘hoda’ iznad njihovih glava!

Sveti Franjo Asiški (1181-1226)

Sv. Franjo bi se ponekad usred molitve podigao u vis čemu su svjedočili ostali članovi reda.

Sveti Alfonz Liguori  (1696–1787)

Prilikom jedne od njegovih propovijedi gomila ga je vidjela nekoliko metara iznad zemlje.

Sveti Martin iz Porresa  (1579-1639)

Sv. Martin je posjedovao brojne duhovne darove, uključujući i ‘sposobnost’ levitacije.

Sveta Terezija Avilska (1515–1582)

Sv. Tereziji je levitacija zadavala takve probleme za vrijeme molitve da je na sebe stavljala terete kako bi ostala na tlu!

Izvor: Aleteia

Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh