Duhovnost

ČUTI BOŽJI GLAS

Jeste li zamolili Isusa da vas poučava? Jeste li dopustili Isusu da vas, u vašem skrovitom mjestu za molitvu, poučava? Jeste li ga zamolili da vam pokaže stvari koje ne možete pročitati u knjigama ili ih čuti od učitelja? Jeste li sjedili tiho u njegovoj nazočnosti čekajući da čujete njegov glas?

Jeste li zamolili Isusa da vas poučava?

Biblija kaže da je sva istina u Kristu. I on vam je sam može dati kroz svoga blagoslovljenog Duha Svetog.

Možda ste se sada zapitali: „Nije li opasno otvoriti um za tihi glasić? Nije li to razlog zašto mnogi kršćani upadaju u probleme? Dođe neprijatelj i oponaša Božji glas govoreći im neka rade ili vjeruju neke smiješne stvari – te oni završe prevareni. Nije li Biblija jedini glas na koji trebamo obratiti pozornost? I ne bi li Duh Sveti trebao biti naš jedini učitelj?“ Evo što mislim u vezi toga:

  1. Upravo kao i Otac i Sin, tako je i Duh Sveti zasebna, živa, snažna, inteligentna, božanska osoba. On nije osoba od tijela, nego od duha. On vodi Crkvu. On donosi božanski red, tješi povrijeđene, jača slabe, uči nas o Kristovu bogatstvu.
  2. Pismo naziva Duha Svetog Duhom Sina: „Bog je u vaša srca poslao Duha svoga Sina“ (Gal 4,6). On je također poznat kao Duh Kristov: „…na kakvo je vrijeme upućivao Kristov Duh – koji bijaše u njima“ (1 Pt 1,11). „Ako tko nema Kristova Duha, nije Kristov“ (Rim 8,9). Jasno je da su Duh Božji i Duh Kristov jedan te isti Duh. Krist je Bog i isti Duh dolazi od oba. Duh Sveti je bit i Oca i Sina, i poslan je od oba.
  3. Postoji način kako možemo biti zaštićeni od prijevare tijekom duboke, istraživačke molitve. Naša je zaštita u čekanju. Glas tijela uvijek žuri. Ono želi brzo zadovoljenje, i zato nema strpljenja. Ono je uvijek usredotočeno na sebe umjesto na Gospodina, uvijek tražeći da izjuri iz Božje nazočnosti.

Tekst je prvotno objavljen u časopisu Book.

Objavljeno s dopuštenjem: World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD (www.worldchallenge.org)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh