Svjedočanstva

IZVRSNA PRIPREMA ZA BOŽIĆ

UKAZANJE DJETETA ISUSA Manje poznato ukazanje svetoj Faustini, ali ne i manje važno! Ova duhovna vježba odličan je način pripreme za Božić. Tako najbolje možemo učiti kako biti duhovno dijete.

Foto: www.faustyna.pl


 

Možeš li zamisliti takav prizor u svojem životu?

Sveta Faustina poznata je po viziji u kojoj je vidjela Milosrdnog Isusa: Isus stoji raširenih ruku, a iz njegova srca izlaze zrake krvi i vode.

Manje je, međutim, poznato da je ova svetica također više puta imala viziju Djeteta Isusa, prema kojem je gajila snažnu pobožnost.

Zašto je imala ove vizije

Faustina je imala te vizije kako bi njezino srce ostalo čisto i jednostavno pred Bogom, poput djetetova.

Jednom je prilikom Faustina zapisala u svoj Dnevnik kako je vidjela Dijete Isusa, koje ju je zamolilo da ga privije u naručje:

„…Vidjela sam Dijete Isusa pored svojeg klecala. Izgledao je kao da ima godinu dana. Rekao mi je da ga primim u svoje naručje. Kad sam ga primila u naručje, privio se uz mene i rekao: ‘Dobro je da sam ti blizu srca. … Jer želim te naučiti da budeš duhovno dijete. Želim da budeš veoma malena, jer kad si malena, nosim te u svome Srcu kao što ti mene sad privijaš na svoje srce.’“

Privij ga na svoje srce ovog Božića kako bi on mogao tebe držati blizu svoga

Možeš li zamisliti takav prizor u svojem životu?

Zastani na nekoliko trenutaka, zatvori oči i zamisli Djetešce Isusa pored sebe: pruža ruke prema tebi da ga podigneš. Uzmi ga i privij ga na svoje srce da se tamo odmara.

Ova duhovna vježba odličan je način pripreme za Božić. Tako najbolje možemo učiti kako biti duhovno dijete.

Djeca prirodno vjeruju svojim roditeljima, i mi bismo jednako tako trebali vjerovati Bogu

Isus je rekao svojim apostolima: „Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko“ (Mt 18, 3).

Isus želi reći da trebamo postati „maleni“ i nevini poput djeteta. Nadalje, djeca prirodno vjeruju svojim roditeljima, i mi bismo jednako tako trebali vjerovati Bogu.

Dijete Isus nas želi poučiti mnogo toga o učeništvu. Privij ga na svoje srce ovog Božića kako bi on mogao tebe držati blizu svoga.

Izvor: Aleteia.org; prevela Ana Marija Lončar; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh