Duhovnost

VJERA KOJA RASTE

Jesi li odvažan od Boga primiti nasljeđe? Bit ćete iskušavani. Nalazit ćete se u situacijama kada budete morali sve svoje povjerenje staviti u Boga

Jesi li odvažan od Boga primiti nasljeđe?

Foto: Pixabay


Jesi li odvažan od Boga primiti nasljeđe? Usuđuješ li se vjerovati Bogu? Usuđuješ li se vjerovati u ono što je zapisano, u Njegovu Riječ?

Budeš li vjerovao, vidjet ćeš slavu Božju. (usp. Iv 11,40)
Prorešetat će vas kao pšenicu (usp. Lk 22,31).

Prokušanost vjere jača tvoje povjerenje u Boga jer sa svakom novom kušnjom znaš da će On biti ondje

Bit ćete iskušavani. Nalazit ćete se u situacijama kada budete morali sve svoje povjerenje staviti u Boga. Bog ne dopušta da netko bude iskušavan preko mjere. Kušnje će doći, ali On će cijelo vrijeme biti s tobom da te izbavi. Svaka te kušnja dovodi bliže Bogu. Prokušanost vjere jača tvoje povjerenje u Boga jer sa svakom novom kušnjom znaš da će On biti ondje. Nitko ne može izboriti pobjedu osim po snazi Krista uskrsloga koja je u njemu. Nikada nećeš moći reći: „Ja sam to učinio.“ Štoviše, željet ćeš u svemu Bogu dati slavu.
U tome uvjerenju, pouzdajući se u prisutnost uskrsloga Krista u sebi, možemo se smijati kada vidimo da se stvari pogoršavaju. Bog će nas učvrstiti u Kristu da u Njemu odvažno stojimo samo u mjeri ispunjenosti Duhom Svetim.

Sin Naš uskrsli Krist Božji ne miruje sve dok nas ne privuče k sebi, gdje ćemo sudjelovati u Njegovoj slavi i dijeliti Njegovo prijestolje

Gospodin Isus reče: „Ali krstom mi se krstiti i kakve li muke za me dok se to ne izvrši.“ (Lk 12,50) On je zasigurno proživljavao muku na svom putu, u Getsemanskom vrtu, u sudnici i na križu gdje je po vječnom Duhu prinio Bogu samoga sebe kao žrtvu bez mane. Bog nas vodi na sličan način, a Duh Sveti navodi svaki naš korak na tome putu. Bog ga je proveo kroz praznu grobnicu do slave uzašašća i Njegova mjesta na prijestolju. Sin Naš uskrsli Krist Božji ne miruje sve dok nas ne privuče k sebi, gdje ćemo sudjelovati u Njegovoj slavi i dijeliti Njegovo prijestolje.

vjera-koja-raste-3dIz knjige „Vjera koja raste autora Smitha Wiggleswortha. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

Kupiti ju možete u elektroničkom izdanju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh