Duhovnost

ABRAHAM – ČOVJEK VJERE

Jednostavno stavi svoj život u Njegove ruke Bog je znao da ćemo na svome putu vjere činiti pogreške i padati. To se je dogodilo čak i čovjeku vjere, Abrahamu! Ali to ne može zaustaviti Njegov plan za naš život – ako samo stavimo svoj život u Njegove ruke <3

Jednostavno stavi svoj život u Njegove ruke

Abraham je poznat crkvi kao čovjek vjere. Biblija nam ga doista uzdiže kao primjer vjere: „Vjerova Bogu i to mu se uračuna u pravednost” (Gal 3,6).

Bog se pojavio Abramu (kako se tada zvao) i rekao: „Ne boj se, Abrame, ja sam ti zaštita; a nagrada tvoja bit će vrlo velika” (Post 15,1). Bog je jednako tako obećao Abramu da će biti sahranjen u „sretnoj starosti” (vidi redak 15). I još više od toga! Kao dodatak, Bog jamči da će svatko tko pokuša nauditi ili prokleti Abrama biti sam proklet (vidi Post 12,3).

Ljubljeni, to su nevjerojatna obećanja: zaštita, dug život, nebeska intervencija. I Bog je sve te stvari rekao Abramu osobno. Ovoga pobožnog, vjernog slugu Božjeg posjetio je sam Gospodin i obećao mu osobnu zaštitu i dugačak život bez straha od zla. I Abram je vjerovao Bogu! Vjerovao je da će ga Gospodin zaštititi, čuvati i obraniti od svake opasnosti.

Poznata vam je priča od te točke. Abram je napustio svoju zemlju prema Božjoj zapovijedi – potpuno po vjeri. Bog mu je rekao: „Kamo god staviš svoju nogu to će biti tvoja zemlja”. Dok gledamo Abramovo putovanje, vidimo da je na tom putu načinio neke pogrešne korake. Sjetite se, sišao je u Egipat (pogreška!) i onda lagao u vezi sa svojom lijepom ženom Sarajom, govoreći ljudima da mu je ona sestra jer se bojao da će mu je oteti. A to se, zapravo, i dogodilo kad ju je faraon uzeo u svoju kuću na određeno vrijeme. Ova situacija brzo se ispravila kad je Bog intervenirao te joj se nije dogodilo nikakvo zlo (vidi ovo izvješće u Postanku 12).

Božji plan za Abrama je prevladao usprkos njegovu trenutačnom nedostatku vjere i jadnim padovima. Jednako tako, što god je Bog odlučio za vaš život ne može biti zaustavljeno ako jednostavno stavite svoj život u njegove ruke. On je vjeran u vezi sa svojim obećanjima – čak i ako mi nismo.

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh