Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

„Jedno te od srca molim moj Isuse i za time vapim, otvaram ti srce i želim da u novoj godini…“

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gdje god se ovog trena nalazio/la, u bilo kakvim okolnostima živio/živjela, što god slušao/la da mi je potrebno, o svemu što sam/samoj sebi zadajem, određene stvari koje bih trebao/la učiniti u novoj godini, bezobzira što sam odlučio/la ili ne odlučio/la mijenjati, bezobzira u kakvim sam trenutno odnosima sa supružnikom, djecom, obitelji – možda dobrim, možda lošim, možda najboljim nego ikad, sazrio/sazrjela sam i shvatio/la da je odgovornost na meni ili upravo sada prolazim teške trenutke u odnosu sa supružnikom, bližnjima, jedno te od srca molim moj Isuse i za time vapim, otvaram ti srce i želim da te u novoj godini zavolim i volim svim srcem svojim, svom dušom svojom, svom pameti svojom, a bližnjega svoga kao sebe samoga. (Mt 22, 37-38)

Želim naučiti zastati i pouzdati se u tebe Isuse i onda kada me emocije, svijet i đavao odvajaju od tebe…

Želim vjerovati i ustrajati i onda kada sve izgleda nemoguće, loše, kada sve izgleda da se ruši. Želim naučiti zastati i pouzdati se u tebe Isuse i onda kada me emocije, svijet i đavao odvajaju od tebe, supružnika, bližnjih i samog sebe uvjeravajući me da nema smisla. Želim naučiti zahvaljivati i slaviti život i brak, obitelj koji su mi dani. Želim u novoj godini učiniti nešto novo po tvojoj milosti što će me približiti k tebi, što će obnoviti i ojačati naš brak, obitelj, nešto gdje ću biti tvoj svjedok. Oslobodi me u novoj godini od navezanosti na zemaljsko i daj da naučim gledati u nebesko.

Daj da moj posao, zabava, učenje bude tebi na slavu i tebi na čast

Nauči me, potakni i vodi da u svakoj prilici i neprilici u svome supružniku vidim tebe, da vidim u svojoj obitelji i mojim odlukama i obavezama u obitelji put prema nebu. Daj da moj posao, zabava, učenje bude tebi na slavu i tebi na čast. Isuse, napose te molim da počevši od danas, svakim danom sve više ispuniš moje srce svojom ljubavlju, da rastem u vjeri, ufanju i ljubavi, da budem tvoj vjerni učenik. Molim za sebe i obitelj u svemu tvoj zagovor Majko. Želim i odlučujem da ova godina bude veliki korak mene i moje obitelji, moga braka, korak bliže k tome da naučimo biti strpljivi, da ustrajemo u molitvi i da čeznemo i dopustimo da nas tvoja Riječ vodi i mijenja Oče. Daj Oče da ja i moja obitelj živimo u novoj godini od tvoje Riječi i po tvojoj Riječi i da donosimo obilat rod u Imenu Isusa Krista. Posvećujem sebe i svoga supružnika, našu djecu i svaki korak Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Ne očajavaj, ne donosi prazne odluke ili si ne stavljaj preveliki teret. Shvati da je bolje činiti male stvari u odnosu prema Bogu i bližnjima s ljubavlju, nego velike stvari koje činimo iz sebičnosti ili da nas drugi vidi i slave. Prihvati u novoj godini Božju ljubav i da si ljubljeno dijete.  I ustraj!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh