Svjedočanstva

COTIGNAC, 1660. GODINE

Jedno od rijetkih ukazanja sv. Josipa

Jedno od rijetkih ukazanja: Manje je poznato da se sveti Josip ukazao skromnom pastiru u Francuskoj, evo kako je to izgledalo

Foto: Sv. Josip u Cotignacu/ saintjosephdubessillon.org


 

U usporedbi s brojnim ukazanjima Blažene Djevice Marije, relativno je malo potvrđenih privatnih ukazanja sv. Josipa. No, postoje neka. Jedno od potvrđenih ukazanja sv. Josipa dogodilo se je u Cotignacu, u Francuskoj, 7. lipnja 1660. godine, piše Aleteia.

Bio je iznimno vruć ljetni dan a skromni pastir Gaspard Ricard gotovo je dehidrirao od žeđi. Boca za vodu bila je suha i u blizini nije bilo potoka niti ikakve vode. Ricard je u agoniji sjeo na travu.

U tom se je trenutku iznenada pojavio stariji čovjek i rekao mu: „Ja sam Josip. Podigni ga i pit ćeš.“

Sveti je Josip pokazao veliku stijenu u blizini, stijenu za koju je Ricard znao da ju ne može sam podići. Ipak, pokušao je i nekako je uspio podići kamen. Ispod njega bio je svjež izvor vode.

Presretan, Ricard je podigao pogled i zahvalio tajanstvenom neznancu, ali on je već nestao. Ricard je požurio u selo kako bi svima ispričao o čudesnom izvoru. Uskoro su se na izvoru počela događati brojna čudesa, a na tom je mjestu sagrađeno svetište.

Izvor sv. Josipa u Cotignacu od tada je postao mjestom hodočašća, a obližnje svetište na kraju je bilo povezano s ukazanjem Blažene Djevice Marije i sv. Josipa koje se je dogodilo 1519. godine.

Izvor: Aleteia

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh