Svjedočanstva

DEREK PRINCE

JEDNO JE OD NAJKONTROVERZNIJIH PITANJA Može li kršćanin biti opsjednut? Iako mnogi vjernici, i svećenici i laici, tvrde da ne može, mnogi iz vlastitog iskustva znaju da je to itekako moguće i stvarno

Foto: Shutterstock

 

Božja milost proviđanja izbavljenja prekrasno je iskazana sljedećim svjedočanstvom djelatnika psihijatrijske ustanove SAD-a.

Nekontrolirano je udarao glavom o zidove i oštre predmete pri čemu bi se često ozbiljno ozlijedio. Do toga je ponašanja dolazilo neovisno o liječenju i njegovu psihičkom stanju

Može li kršćanin biti zaposjednut demonom jedno je od najkontroverznijih pitanja današnjega karizmatskog pokreta. Bio sam svježe izbavljen i nije dugo prošlo otkako sam čuo za takvo učenje kada sam počeo raditi u velikoj državnoj psihijatrijskoj bolnici. Jedan od mojih prvih pacijenta bio je inteligentni tridesetogodišnjak koji je više od deset godina svojeg života proveo u nekim od najboljih ustanova za liječenje u zemlji.

Njegova se bolest fizički manifestirala kroz nekontrolirano ponašanje udaranja glavom o zidove i oštre predmete pri čemu bi se često ozbiljno ozlijedio. Do toga je ponašanja dolazilo neovisno o liječenju i njegovu psihičkom stanju. Problem je postao toliko ozbiljan da su mu stavili kacigu na glavu, vezali ga za krevet i potom krevet pričvrstili za pod usred sobe.

Otvorio sam Bibliju da bih mu čitao i odjednom se Duh pokrenuo u meni, zapovijedajući demonu da ga napusti. Riječi koje sam izgovorio bile su jedva čujne, ali je reakcija na njih bila trenutna

Bio je to naočit mladić, mnogi su ga voljeli i svi su ga u bolnici dobro poznavali. Ono što me najviše brinulo bila je činjenica da je on bio kršćanin. Otvoreno je deklarirao svoju vjeru u Krista i često plakao od radosti kad bismo zajedno pjevali, molili i dijelili Božju Riječ. Međutim, nekoliko sam tjedana bio nesvjestan činjenice da bi on, nakon što bih ga napustio, počeo bjesnjeti, nazivati me pogrdnim imenima i očajnički si pokušavao nauditi.

Nakon svih tih izvještaja pobojao sam se za vlastitu sigurnost i prestao sam ga posjećivati, oslanjajući se na Boga da će odgovoriti na moju molitvu za njegov oporavak. Međutim, postao je toliko utučen jer ga nisam posjećivao da sam se morao vratiti. Otvorio sam Bibliju da bih mu čitao i odjednom se Duh pokrenuo u meni, zapovijedajući demonu da ga napusti. Riječi koje sam izgovorio bile su jedva čujne, ali je reakcija na njih bila trenutna.

Unatoč činjenici da je bio privezan za krevet, tijelo mu se ukrutilo i podigao se više od trideset centimetara iznad kreveta lebdeći tako usred zraka

Nikad u životu nisam vidio takvo škrgutanje zubima, vrištanje prostota na Krista i zle izraze lica. Štoviše, unatoč činjenici da je bio privezan za krevet, tijelo mu se ukrutilo i podigao se više od trideset centimetara iznad kreveta lebdeći tako usred zraka. Promjena na njemu je bila tako nagla i nasilna da sam se prestrašio. Izašao sam iz prostorije nadajući se da će se smiriti.

Prošlo je nekoliko trenutaka kada sam shvatio vezu između riječi koje sam bio uputio demonu da ga napusti i njegova ponašanja. Duh Sveti me poticao da se vratim. Ovog me puta nije omelo ponašanje demona. Zapovjedio sam mu da ga napusti u Isusovo ime, podsjećajući ga na riječ iz Marka 16, 17. Nastavio je prosvjedovati, ali ja sam ustrajao s Kristovim pouzdanjem.

Nisu ga izbavile moje molitve, zajedništvo ni čitanje Riječi, nego izbacivanje demona prema zapisu iz Markova evanđelja 16, 17

Otada pa nadalje taj je čovjek potpuno slobodan od tog demona i njegovih nasilnih manifestacija. Štoviše, uzeo je Bibliju i obišao cijelu bolnicu, osoblje i pacijente, slaveći Boga zbog svojeg „izbavljenja od demona“. Naknadna bolnička istraga potvrdila je ovo čudesno oslobođenje. Zaista, nisu ga izbavile moje molitve, zajedništvo ni čitanje Riječi, nego izbacivanje demona prema zapisu iz Markova evanđelja 16, 17.

Iz knjige Dereka Princea. Njegove knjige možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh