Brak i odnosi

SHERAM ISUSA

Jedna prigodna – stručnjak za ljubav Možda me ne čini stručnjakom, ali možda barem nekim višim savjetnikom, to što mogu potvrditi i posvjedočiti iz prve ruke da prava ljubav zbilja, zaista i sto posto nikada ne prestaje.

Jedna prigodna - stručnjak za ljubav
In-eternum - katolički planer

Foto: Shutterstock

 

Nisam stručnjak za mnogo toga pa tako nisam niti za Valentinovo. Tko se voli, voli se. Neka slavi! Svaki dan, ne samo jednom godišnje. Valentinovo kao potrošački praznik? Veliko NE. Znam da mnogi taj dan zarade, ali svejedno ne.

Kao Dan zaljubljenih? Zašto ne?

Kad si jako mlad ne razmišljaš je li to ljubav, je li zaljubljenost, hoće li prerasti u ljubav… ma baš te briga

Nešto bude u zraku taj dan. Sjećam se dobro, iako nije bilo jučer. Bila sam u devetom nebu, nije mi trebala hrana, a „škola“ i obaveze bile su u nekoj magli.

Zaljubljenost (koju mnogi zamijene s ljubavlju) na Valentinovo cvjeta! Leptirići, cvjetići, lastavice, komarci… svašta u trbuhu i glavi. Kad si jako mlad ne razmišljaš je li to ljubav, je li zaljubljenost, hoće li prerasti u ljubav… ma baš te briga.

U svom si filmu.

Ružu na TAJ dan nisam dobila bezbroj puta u životu, pa nisam ni danas. I dobro. Moj je život toliko više od toga!

Ružu na TAJ dan nisam dobila bezbroj puta u životu, pa nisam ni danas. I dobro. Moj je život toliko više od toga! I nije da se tješim, nemoj misliti. Lijepo ju je dobiti, ali još je bolje kad si ok s time da nisi tužna ako ju ne dobiješ. Skuhala sam sama sebi kavu i pojela tri bajadere, a vjerojatno ću još jednu ili dvije (Ma koga zavaravam – ako mi je djeca ne maknu s vidika, ode cijela kutija!) i onda pauza do sutra. Sjela sam na balkon i upijala sunce.

Zbilja volim svoj život sa svime što je donio i donosi. Kakav dan!!! A nakrcan je obavezama, stvarima koje su bitne i hitne, glava mi bruji.

Jučer se skoro spotaknem na kutiju prepunu dokaza. Dokaza jedne ljubavi. Dana, mjeseci i godina. Dva desetljeća i kusur. Albumi, kazeta s jednom te istom pjesmom na A i B strani, slike koje čekaju da ih dovedem u red… Krenula sam, napokon.

Dokazi su tu, a ljubav?

Dokazi su tu, a ljubav? Jer ako je to bila ljubav, gdje je onda danas? Prava ljubav nije potrošna, kaže pjesma. Ljubav je strpljiva, dobrostiva, sve podnosi, svemu se nada, sve opravdava… LJUBAV nikada ne prestaje?! Ako je to zaista ljubav.

Možda me ne čini stručnjakom, ali možda barem nekim višim savjetnikom, to što mogu potvrditi i posvjedočiti iz prve ruke da prava ljubav zbilja, zaista i sto posto nikada ne prestaje.

Iz različitih razloga može se transformirati, posložiti i presložiti, ali ne odlazi i ne prestaje. Može ustuknuti s razlogom korak dva unazad ili čak nekoliko kilometara, ali ne može nestati ako je jednom postojala. Jednostavno ne može. Ništa je ne može pobrisati, što god da je na nju navalilo i kolika god silina udarca bila. Postojano stoji čak i kada je jednostrana. Nije baš za razumjeti i ponekad ju dovode u vezu s ludosti i gotovo bih se s tim složila. Dar je koji je skoro neobjašnjiv.

Uz nesavršenu ljubav koja dolazi od ljudi, osjetila sam i mogla usporediti kakva je ljubav mog Oca Nebeskog, mog Stvoritelja. Ljubav koja svoj život mijenja za moj

Ako je to tako s nama ljudima, što reći na nebesku ljubav koja dolazi od samog Stvoritelja? Tvog i mog. Koji nas je stvarao dok još nismo znale kako ćemo biti nevjerojatne. Onda kad ni sam sebe ne volimo. On nas voli. Toliko je dokaza oko nas!

Uz nesavršenu ljubav koja dolazi od ljudi, osjetila sam i mogla usporediti kakva je ljubav mog Oca Nebeskog, mog Stvoritelja. Ljubav koja svoj život mijenja za moj. Krvari i pati. Žrtvuje se onako kako bih i ja voljela reći da se mogu žrtvovati za nekoga. Za mene se bori kad ne želim da se bori. Ne pušta me. Sve ostavlja da mene izvuče iz rupe u koju padam. A istovremeno brine za one koji su u istim ili težim situacijama. Ljubav koja je savršena u svemu.

Njenu sam dubinu počela upoznavati kroz gubitak. Kroz mučne situacije koje su me mljele i skoro samljele. Situacije u kojima nisam vidjela svjetlo na kraju tunela.

Još sam na tom putu. Nisam stručnjak. Ali znam gdje sam bila bez nje. I znam kako mi je sad.

Rahela Grozdanov; Book.hr

 

Zovem se Rahela. Počela sam pisati nakon što je moja životna oluja izgubila početnu snagu, a ja sam ju dobila. Pišem nakon više godina tuge, muke i šutnje. Kad prođe, onda možeš jasnije sagledati stvari, možeš čak biti nečiji glas. Kroz svoje priče želim ti reći da nisi sama, nisi sam. Želim te ohrabriti ali možda i oraspoložiti. Kažu da na kraju svakog tunela čeka svjetlo. Mislim da sam još u tunelu ali vidjela sam svjetlo. Dijelim s tobom što smatram najvažnijim jer nemam drugu opciju. Kad otkriješ nešto dobro želiš da svi znaju.

Možeš me pratiti na YouTube kanalu, FB-u ili IG-u 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh