Brak i odnosi

JEDNA OD TEMELJNIH ŽENSKIH POTREBA Što me moja četverogodišnja kći naučila o bliskosti i povezivanju

Što me moja četverogodišnja kći naučila o bliskosti i povezivanju

Ako muž prilagodi svoje plave sunčane naočale i plava slušna pomagala, on će razumjeti da njegova žena ima potrebu da joj on bude blizu i s njom se poveže na način koji njemu samom nikada ne bi pao na pamet. Toliki kafići u kojima se ispijaju topli i hladni napitci imaju male okrugle stolove s dvjema stolicama koje su postavljene jedna nasuprot drugoj. Za njima obično sjedi dvoje ljudi koji se gledaju licem u lice i razgovaraju. Jesu li to muškarci ili žene?


Pogled u oči

Najčešće su to žene. Žene vole okrugle stolove koje nikoga ne postavljaju u poziciju glavnog. One vole gledati u oči osobe s kojom komuniciraju i povezati se s njom na osobnoj razini.
O ovoj sam ženskoj potrebi naučio od svoje kćeri Joy koja je tada imala četiri godine. Jedne sam je večeri otpratio do njezina kreveta i legao pokraj nje kako bi lakše zaspala. Soba je bila zamračena, a Joy nije prestajala pričati.

„Tata, pogledaj me!“

Oduvijek je bila prava brbljavica. Bilo je toliko mračno da uopće nismo mogli vidjeti jedno drugo. Odjednom je rekla: „Tata, pogledaj me!“ Tada su njezine ručice posegnule za mnom i zgrabile moje lice, okrećući mi glavu prema sebi. Već u ovoj dobi, čak i u mraku, ona je osjetila da tata nije gledao u nju, a ako nije gledao, znači da nije ni slušao. Ne mogu zamisliti da bi me moji sinovi Jonathan i David ikada tako zgrabili za lice i rekli: „Pogledaj me!“ Ovu povezanost žene traže u svakom odnosu, a pogotovo u braku. Kada se udala za vas, mislila je da ćete biti poput njezine najbolje prijateljice i da ćete, u prenesenom smislu, sjesti s njom za mali okrugli stol i razgovarati licem u lice, ali to se vjerojatno nije dogodilo. Mnogi muževi to čine vrlo rijetko ili nikada…

Ulomak iz knjige „Ljubav i poštovanje” autora dr. Emersona Eggerichsa. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

O knjizi „Ljubav i poštovanje“

Uspješnica „New York Timesa” prodana u više od 1 600 000 primjeraka!

OTKRIJTE JEDINSTVENU TAJNU USPJEŠNOG BRAKA!

Najdublja ženina potreba je potreba za ljubavlju – kad je ta potreba ispunjena, ona je sretna.

Muškarčeva najdublja potreba je da se osjeća poštovanim – kad je ta potreba ispunjena, on je sretan. U suprotnome dolazi do sukoba.
Autor daje odgovore i biblijske naputke za ključna pitanja: Zašto dolazi do sukoba u braku? Kako ih riješiti? Kako uživati u novootkrivenoj ljubavi i poštovanju?

 

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh

Želite li primati obavijesti?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i svakog tjedna primajte najkorisnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu!

* obavezno polje

Portal Book.hr koristit će Vašu e-mail adresu isključivo za potrebe komuniciranja i prenošenja najzanimljivijih tekstova. Ako se slažete s tim, molimo Vas da to potvrdite klikom ovdje:Želite li primati obavijesti?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i svakog tjedna primajte najkorisnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu!

* obavezno polje

Portal Book.hr koristit će Vašu e-mail adresu isključivo za potrebe komuniciranja i prenošenja najzanimljivijih tekstova. Ako se slažete s tim, molimo Vas da to potvrdite klikom ovdje: