Duhovnost

„ZAŠTO BOG DOPUŠTA PATNJU?“

Jedna mlada žena doživjela je istinsku promjenu srca „zahvaljujući“ neprijateljima u liku svojih najbližih Kod kuće su se prema njoj odnosili jako loše i smatrali je glupom, čak je i majka često znala reći: „Žalim što sam te rodila“

Jedna mlada žena doživjela je istinsku promjenu srca „zahvaljujući“ neprijateljima u liku svojih najbližih

Foto: Unsplash, Cyrus Crossan 

 

Nitko od njene braće nije imao takvu vjeru u Boga i nije doživio takvu ljubav Isusovu kao ona

Jedna mlada žena doživjela je istinsku promjenu srca „zahvaljujući“ upravo neprijateljima u liku svojih najbližih. Kod kuće su se prema njoj odnosili jako loše i smatrali je glupom, čak je i majka često znala reći: „Žalim što sam te rodila.“ Majčine riječi bile su za nju kao smrt, kad bi ih slušala nešto je umiralo u njezinu srcu. Nitko od njene braće nije imao takvu vjeru u Boga i nije doživio takvu ljubav Isusovu kao ona.

Bol rastanka, postao je tako početak ozdravljenja osjećaja

Poslije jedne bolne svađe, otišla je od kuće i ostala živjeti kod prijateljice u drugome gradu. Već nakon nekoliko mjeseci roditelji su se telefonski javili i rekli da je vole i da čeznu za njom. Iznenadni gubitak kćeri osvijestio ih je i odjednom su shvatili koliko je vole i koliko im nedostaje. Potreban je bio bolan rastanak da shvate kako jako vole svoje dijete i da kćer otkrije da sve ružne riječi koje su joj kod kuće izgovarali, nisu uopće bile znak mržnje, nego ljutnje povezane s određenim trenutkom. Ona je također morala pokazati dokaz svoje slobode, neovisnosti o roditeljima, da bi, kao i oni, mogla otkriti prave i istinske osjećaje. Bol rastanka, postao je tako početak ozdravljenja osjećaja.

Zašto Bog dopušta patnju - knjigaIz knjige „Zašto Bog dopušta patnju” autora patera Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh