Brak i odnosi

VRUĆE TEME BRAKA

Jedna od najvažnijih molitava koju vam donosimo kao bračni par Svatko može, u bilo kojoj fazi života predati svoje slomljeno, izdano, ranjeno srce Kristu koji ga može iscijeliti i obnoviti

Foto: Pixabay

 

Riječi psalmista Davida jedna je od naših najvažnijih molitava koje vam donosimo kao bračni par: Pronikni me svega, Bože, srce mi upoznaj, iskušaj me i upoznaj misli moje: pogledaj, ne idem li putem pogubnim i povedi me putem vječnim! (Ps 139,23-24). Osim tog psalma, utjehu također crpimo u obećanju koje se nalazi u Filipljanima 1,6: …uvjeren u ovo: Onaj koji otpoče u vama dobro djelo, dovršit će ga do Dana Krista Isusa.

„Već sam u braku, a štetu koju su mi nanijeli u djetinjstvu još uvijek nije popravljena. Je li prekasno za mene?“

Vjerojatno postoji neki supružnik koji se čitajući našu priču zapitao: „Već sam u braku, a štetu koju su mi nanijeli u djetinjstvu još uvijek nije popravljena. Je li prekasno za mene?“ Svatko može, u bilo kojoj fazi života predati svoje slomljeno, izdano, ranjeno srce Kristu koji ga može iscijeliti i obnoviti. U ovom trenutku, Isus svakome progovara riječima: Duh Gospodnji na meni je jer me pomaza! On me posla blagovjesnikom biti siromasima, proglasiti sužnjima oslobođenje, vid slijepima, na slobodu pustiti potlačene, proglasiti godinu milosti Gospodnje (Lk 4,18-19).

Bez obzira na ono što vam je netko napravio, ili vam sada čini, dopustite Kristu da radi svoj posao

Možemo li vam predložiti da bez obzira na tijek svog dosadašnjeg života, ako to već niste učinili, prinesete sama sebe Gospodinu i dadnete mu mogućnost „popraviti vašu polovicu kamp-prikolice“? Bez obzira na ono što vam je netko napravio, ili vam sada čini, dopustite Kristu da radi svoj posao. Ako ste to odlučili, nudimo vam upozorenje, ali i riječi ohrabrenja.

Iz iskustva znademo da se prvotni posao koji Bog čini kada obnavlja naše srce sastoji od dva različita dijela i da proces obnove nije lagan. Pa ipak, ako mu dopustiš da ovim dvostrukim pothvatom protrese tvoj duh, to će za tvoj život biti apsolutno najkorisnija odluka; On će tada radošću obnoviti tebe i tvoj brak. To se događa kada oprostimo i kada je oprošteno nama.

Vruće teme

Ulomak iz knjige „Vruće teme“ autorâ Stevea i Annie Chapman. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

Kupiti ju možete ovdje.

ISKORISTI AKCIJU: Uoči Valentinova – tri naslova snižena 30%: Ljubav i poštovanje, Tri koraka do prave ljubavi i Vruće teme

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh