Osobni razvoj

NAJVAŽNIJE PITANJE // Jedino čime bismo trebali mjeriti svoj uspjeh

Jedino čime bismo trebali mjeriti svoj uspjeh

Dragi čitatelji,


prošao je Božić i ušli smo u novu godinu. Još se oporavljamo od čišćenja, pečenja i konzumiranja kolača, zatim kobasica, čvaraka i ostalih životinjskih proizvoda. Razmišljamo što smo sve prošli i doživjeli u prošloj godini, o svojim uspjesima i o svojim padovima. Počinjemo donositi novogodišnje odluke; kako poraditi na svojim padovima i neuspjesima, kako postati bolji vjernici i ljudi. Osobno, kada počinjem godinu odlukama i riječima „nikad više“ i „od sada ću“, uvijek se dogodi da ono što sam odlučio prestati činiti, napravim još koji put, i ne napravim baš uvijek sve kako sam planirao. Vjerujem da je najvažnije pitanje na kraju godine: jesam li naučio ljubiti Isusa više i volim li ga više sada nego prije godinu dana? To je jedino čime bismo trebali mjeriti svoj uspjeh. Sigurno je da o Njemu svake godine znamo više, ali je li nas to promijenilo? Cilj za novu godinu je onda svake godine isti: naučiti Ga ljubiti više.

Jedna od meni najtežih stvari je slagati raspored i dobro organizirati vrijeme kako bih te odluke mogao i provesti. Nitko nije planirao biti u dugovima, debeo, lijen… Te se stvari dogode kada nemamo plan. Potičem sebe i vas da u ovoj godini donosimo odluke jednu po jednu, i smišljamo planove malo-pomalo, prema tome koliko smo sigurni da ih možemo provesti u djelo. I radujmo se svakom koraku. Želim vam sretnu i blagoslovljenu novu godinu od srca!

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book kao uvodnik za br. 73 (siječanj 2016.).

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh