Duhovnost

UKAZANJE MAJCI EUGENIJI

JEDINA PRIVATNA OBJAVA BOGA OCA PRIZNATA OD CRKVE ‘Dolazim među vas na dva načina – putem Križa i Euharistije’ Kroz tu poruku dogodila su se mnoga čuda i po njoj su primljene mnoge milosti...

JEDINA PRIVATNA OBJAVA BOGA OCA PRIZNATA OD CRKVE 'Dolazim među vas na dva načina: putem Križa i Euharistije'

Foto: Shutterstock

 

Rijetkima je poznata privatna objava Boga Oca majci Eugeniji; riječ je o jedinoj privatnoj objavi Boga Oca koja je priznata od Crkve. Poruke koje je Bog diktirao ovoj redovnici njezina su najveća ostavština. Kroz tu poruku dogodila su se mnoga čuda i po njoj su primljene mnoge milosti, a zašto je ona važna danas – možete pročitati u nastavku.

Otac govori Svojoj djeci

Tko je to majka Eugenia, koju Bog Otac naziva «Mojom voljenom kćeri», «Mojim malim cvijetom»? Po našem mišljenju, majka Eugenia jedno je od najvećih svjetla našega vremena, maleni prorok nove Crkve u kojoj je Otac središte i vrhunac svoga čovječanstva i u kojoj je jedinstvo najviši duhovni ideal. Ona je svijetlo dano od Oca svijetu u ovo vrijeme kaosa i tame da možemo vidjeti put kojim moramo kročiti.

Iz života majke Eugenije

Majka Eugenia rođena je u San Gervasiu d’ Adda (danas Capriato San Gervasio), malenom gradiću u provinciji Bergamo, Italija, 4. studenog 1907., u seljačkoj obitelji. Primila je samo osnovnu naobrazbu. Nakon par godina radeći u tvornici, u dobi od 20 godina, priključila se Kongregaciji Naše Gospe od Apostola. Tu je razvila snažnu karizmu koja ju je odvela do izbora za časnu majku kongregacije u dobi od samo 25 godina.

Posve nezavisno od njenih duhovnih mogućnosti, njezin rad na socijalnom području bio bi dovoljan da joj osigura mjesto u povijesti. U 20 godina misionarske djelatnosti otvorila je preko 70 centara – svaki s ambulantom, školom i crkvom u najzabačenijim mjestima Afrike, Azije i Europe. Otkrila je prvi lijek protiv gube, radeći ga od sjemena tropske biljke.

Majka Eugenia se vratila Ocu 10. kolovoza 1990.

Mnoga čuda milosti zadobivena kroz ovu poruku potaknuli su nas da je besplatno širimo, posebno u zatvorima, vojarnama i bolnicama

Njezina najveća ostavština za nas je «Poruka Oca» (Otac govori Svojoj djeci), jedina privatna objava osobno od Boga Oca koja je priznata autentičnom od Crkve nakon deset godina najstrožih ispitivanja. Vrijedno je spomenuti da je Otac diktirao poruku majci Eugeniji na latinskom, jeziku koji joj je bio potpuno nepoznat.

Poruka je došla do nas 1981. god. a sljedeće godine, na njezinu 50. godišnjicu, objavili smo je na talijanskom jeziku. Mnoga čuda milosti zadobivena kroz ovu poruku potaknuli su nas da je besplatno širimo, posebno u zatvorima, vojarnama i bolnicama. Uz engleski, dostupna je i na francuskom, talijanskom, španjolskom, njemačkom i drugim jezicima.

Otac Andrea D’Ascanio, OFM Cap.

Očeva poruka

Dijelovi iz poruke:

Dolazim među vas na dva načina: putem Križa i Euharistije! Putem Križa silazim među Svoju djecu jer sam kroz Križ sproveo Svojega Sina koji vas je otkupio. Za vas Križ je put kojim ćete se uzdići do Mojega Sina, te od Mojega Sina do Mene. Bez Križa nikada ne biste mogli doći k Meni jer je čovjek griješeći navukao na sebe kaznu kojom je odcjepljen od Boga. U Euharistiji obitavam među vama poput Oca sa Svojom obitelji. Želio sam da Moj Sin ustanovi Euharistiju kako bi svako svetohranište bila riznica Moje milosti, Mojega bogatstva i Moje ljubavi koju ću predati ljudima, Mojoj djeci.

„Znajte da želim biti spoznat, voljen i iznad svega slavljen. Neka svi spoznaju Moju neiscrpnu dobrotu za ljude, posebno za grješnike, umiruće i sve koji pate“

Što sve nisam učinio za Svoj narod; od Adama do Josipa, Isusovog poočima, te od Josipovog vremena do danas, kako bi Mi ljudi iskazali posebnu počast kao njihovom Ocu, Stvoritelju i Spasitelju! Međutim, nije Mi još iskazano ovo posebno štovanje kojem sam se toliko nadao i čeznuo!

Dajući vam život, želio sam vas stvoriti na Svoju sliku! Stoga je vaše srce nježno kao Moje i Moje kao vaše!

„Već sam vam rekao kako priželjkujem da vi već ovdje, na zemlji, uživate u vječnoj radosti, ali i dalje ne shvaćate stvarno značenje Mojih riječi“

Znajte da želim biti spoznat, voljen i iznad svega slavljen. Neka svi spoznaju Moju neiscrpnu dobrotu za ljude, posebno za grešnike, umiruće i sve koji pate. Obznanite im kako želim samo jedno: sve ih voljeti, obdariti ih Svojim milostima, oprostiti im kada se pokaju, te iznad svega suditi, ali ne po Mojoj pravednosti, već po Mojoj milosti kako bi svi bili spašeni i ubrojeni među Moje odabrane.

Već sam vam rekao kako priželjkujem da vi već ovdje, na zemlji, uživate u vječnoj radosti, ali i dalje ne shvaćate stvarno značenje Mojih riječi. Evo ga: ako Me ljubite i dozivate Me dragim imenom Oca, već sada i ovdje započet ćete živjeti u ljubavi i povjerenju koje će vas činiti sretnim u vječnosti i koje ćete opjevati u nebesima u zajedništvu s izabranim. Nije li ovo predokus radosti nebesa koja će zauvijek trajati?

 

Više o porukama i životu majke Eugenije možete pročitati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh