Osobni razvoj

NEDJELJA

Jedan toliko veličanstveni dan, a ja nimalo pripremljena za to Mogla sam pripremiti neku posebnu haljinu za Misu. Čak i kosu nisam oprala, jer važnije je bilo da kosa bude svježe čista za važan događaj u utorak, pa sam pokušala izdržati još u nedjelju s neopranom kosom. Netko bi rekao da se bavim sitnicama... Ali upravo one pokazuju koga ljubiš i što ti je najvažnije

Foto: Unsplash, Noah Blaine Clark 

 

Znaš ono koliko se pripremaš prije bilo čega važnog. Bilo da je možda u pitanju svadba ili nekakav najobičniji javni govor. Svakako, pripremaš se dobro.

Evo, nešto razmišljam i shvatim koliko sam nespremna ušla u jučerašnju nedjelju. Jedan toliko veličanstveni dan, a ja nimalo pripremljena za to. Razmišljamo o našem predivnom Kralju. Razmišljamo o svom kraljevskom dostojanstvu. Očito ne shvaćam te velike istine, a još manje da im pristupam sa strahopoštovanjem.

Netko bi rekao da se bavim sitnicama… Ali upravo one pokazuju koga ljubiš i što ti je najvažnije

Valjda bih se u suprotnom puno, puno bolje pripremila? Ne kažem da sam trebala ne znam što učiniti, ali mogla sam možda malo više razmatrati i meditirati nad tom istinom. Mogla sam pripremiti neku posebnu haljinu za Misu. Čak i kosu nisam oprala, jer važnije je bilo da kosa bude svježe čista za važan događaj u utorak, pa sam pokušala izdržati još u nedjelju s neopranom kosom.
Netko bi rekao da se bavim sitnicama… Ali upravo one pokazuju koga ljubiš i što ti je najvažnije. Moj Gospodine, pokušavam da mi budeš važniji od svega… Najvažniji. A opet nekako, izgubiš se među svojim prioritetima.

Nepremostivi je jaz između toga koliko sam Te nedostojna zvati svojim Kraljem i Tvoje ljubavi koja razdire taj jaz jer želiš biti Moj Kralj

Tu shvatim koliko sam grešna i malena. Nedostojna Tebe. Ponekad se pitam što vidiš u malom čovjeku i zapitam se, kolika je to ljubav kada ljubi unatoč grešnosti. Ja sam Tebi uvijek najvažnija i to si očitovao na križu, a ja se ne mogu dostojno pripremiti za proslavu svojeg Kralja. I onda se još ljutim kada netko nešto moje „važno” zaboravi, a ja zaboravim Svojeg Kralja koji mene nikada, ali nikada ne zaboravlja… Onoga koji jedino mene gleda dok ja gledam sve ostalo, nebitno. Eto kakva sam ja kraljevna, a kakav je moj Kralj. Nepremostivi je jaz između toga koliko sam Te nedostojna zvati svojim Kraljem i Tvoje ljubavi koja razdire taj jaz jer želiš biti Moj Kralj. Kralju moj, želim da cijelo moje biće klekne pred Tobom. Danas, sutra i tako cijelu vječnost.

Želiš naučiti kako se pripremiti za Svetu Misu? Od srca vam preporučujemo jednu od naših najprodavanijih knjiga: „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu”, Josipa Lončara.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh