Valentina Jandrašek

RECENZIJE KNJIGA

Jedan običan, a tako poseban život Čitajući o Bogu koji od jednog svoga sina traži potpuno predanje koje nagrađuje čudesima svoje providnosti, čitala sam i o svome Ocu koji samo želi da se bacim u Njegove ruke, ne bojeći se da će me to pouzdanje osiromašiti.

Jedan običan, a tako poseban život

Foto: Shutterstock

 

Već od prvih redaka, ovo nije priča o strogome i dalekome Bogu, nego o istinskome Ocu, beskrajno milosrdnom i strpljivom

Bog je, ako uopće postoji, strogi starac koji mi baca kamenje po glavi kad god učinim štogod Njemu nemilo. Pomalo je zajedljiv i sigurno ga ne zanimaju ni moje potrebe, a kamoli želje. Teško je živjeti u ovom toliko često surovom i tmurnom svijetu bez da nam se svima, pa čak i onima koji misle da Boga poznaju i vole, u mislima ponekad pojave ovakve krive slike o Njemu. Slike koje svojim tamnim nijansama brišu svjetlost Njegova milosrdnog i sućutnog lica, Njegova srca koje se istinski brine za svako svoje dijete kao da je jedino na svijetu. U takvim trenucima vapimo za živim, opipljivim blagoslovom baš u svome vremenu i životu; poželimo tada neke čudotvorne naočale koje će nam pomoći istinski i s vjerom (ponovno) pogledati Oca. Knjiga Orestea Pasarea Veliča duša moja Gospodina… Duh Sveti na djelu u mom životu baš je poput takvih naočala. Već od prvih redaka, ovo nije priča o strogome i dalekome Bogu, nego o istinskome Ocu, beskrajno milosrdnom i strpljivom. Listajući stranice ove knjige, listala sam stranice jednoga života – običnog, a toliko posebnog, umalo potraćenog svjetovnim užicima, a nakraju proslavljenog nebeskim blagoslovima. Očima svoje nutrine gledala sam čovjeka i njegove borbe, ali i Boga i Njegovu snagu. Gledala sam život življen u predanju koje rađa mirom i obiljem blagoslova usprkos teškoćama. Čitajući o Bogu koji od jednog svoga sina traži potpuno predanje koje nagrađuje čudesima svoje providnosti, čitala sam i o svome Ocu koji samo želi da se bacim u Njegove ruke, ne bojeći se da će me to pouzdanje osiromašiti.

U ovim teškim i nesigurnim vremenima, kad je pred nama izbor između straha i pouzdanja, obamrlosti i žive vjere, ova knjiga svakom svome čitatelju pomaže hrabro kročiti putem svoga života

Iz svake Oresteove zgode opisane u ovoj knjizi blago se smješka naš nebeski Tata – Bog koji je svome vjernom sinu na gotovo nevjerojatne načine proviđao hranu, prijatelje, nekretnine, poslovne prilike i baš onakav automobil kakav je poželio, ali i obilje duhovne utjehe proizašle iz prihvaćene nesigurnosti, neizvjesnosti i straha pred budućnošću. U ovim teškim i nesigurnim vremenima, kad je pred nama izbor između straha i pouzdanja, obamrlosti i žive vjere, ova knjiga svakom svome čitatelju pomaže hrabro kročiti putem svoga života (ponovno) susrećući svoga brižnog i nježnog Tatu, Boga Oca, da bi, zajedno s autorom ove knjige, mogao radosno i pouzdano zaključiti: „Ne znam što mi je Gospodin pripremio za sutra. Znam samo da me Isusova ljubav zarobila i da želim ostati s Njim. Znam samo da danas silno želim zapjevati svoj Veliča, baš kao što je to učinila Marija, majka Isusova, zbog silnih djela koja je Gospodin učinio u mom životu.“ (str. 90.)

Valentina Jandrašek; Book.hr

Knjiga „Veliča duša moja… Duh Sveti na djelu u mom životu“ svjedočanstvo je Orestea Pesarea, dugogodišnjeg direktora Međunarodne službe katoličke karizmatske obnove (ICCRS), poznatog propovjednika i misionara.

Njegov put s Bogom započeo je u zatvorskoj ćeliji, kada je, sa 24 godine, uhićen s drogom u džepu. Oreste Pesare rođen je 1960. godine u Foggiji u Italiji. Oženio se Nunzijom 1988. te imaju troje djece: Giovannija, Serenu i Andreu.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh