Duhovnost

SESTRA BOGNA:

Je li ‘noć duše’ neophodna faza u našem duhovnom razvoju? Bog poznaje naše mogućnosti, psihičke potrebe i duhovna traženja

Foto: Pixabay


Gospodin Bog nije ograničen shemama i procedurama ponašanja. On je suveren. Mi ljudi pokušavamo pronaći puteve Božjeg vodstva i od njih stvaramo nekakve programe. A Bog voli iznenađivati.

Bog poznaje naše mogućnosti, psihičke potrebe i duhovna traženja

Naprimjer, cijeli život su me učili da je mistično iskustvo plod duga i uredna asketskog života. Čovjek se očisti, radi na sebi i takav uredan može iskusiti Boga. U tome ima neke logike. Međutim često susrećem ljude koji su iskusili dubok, nesumnjivo mističan susret s Bogom i nakon toga ga počeli tražiti! Pritom je obraćenje plod mističnog iskustva, a ne obratno. Teško mi je zbog toga odgovoriti je li „noć duše“ nužna. Bog poznaje naše mogućnosti, psihičke potrebe i duhovna traženja.

>>>TAMNA NOĆ DUŠE U tami i čišćenju Bog postupno osposobljava dušu za nemoguće 

U nekoj mjeri svatko od nas doživljava čišćenje osjetila, odnosno stanje hladnoće. Ali prava je noć duše nešto dublje od toga. Ona seže do viših sila duše: razuma, volje, pameti i čini da se urođeno djelovanje tih sila mijenja na duhovno djelovanje, prema vjeri, ljubavi i nadi. Svaki od ta tri čimbenika odgovara određenoj snazi u čovjeku. To je operacija na živom organizmu.

Iz knjige „Bog traži čovjeka” autorice časne sestre Bogne Młynarz, ZDCh. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh