Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Je li moguće, Oče, da si sve to napravio, stvorio, posložio iz ljubavi, da bismo u braku bili nesretni?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Bože, stvorio si mene i moga supružnika na svoju sliku, muško i žensko, podložio nam sve pod noge, odnosno, sve si stvorio za nas iz ljubavi, i sam si rekao da je sve veoma dobro! (Post 1,27-31). Ti si na samom početku ustanovio brak kao svetinju, da se „odvojimo“ od oca i majke i da postanemo jedno tijelo! (Post 2,24) Je li moguće da si sve to napravio, stvorio, posložio iz ljubavi, da bismo u braku bili nesretni? Zašto si nas stvorio drugačije, da nam zakompliciraš život? Imam li taj stav u srcu? Vjerujem li u tu laž? U što ustvari vjerujem, što me vodi, koje je moje poimanje braka? U tvojoj Riječi čitam da ako se oženim, udam, da ne griješim, ali da ću imati nevolje (1 Kor 7,28) i to me zbunjuje! Pa, kako da sad to povežem, shvatim, Oče?!

Sve si mudro napravio, upravo da ne zastranim u svoju sebičnost i egocentričnost, kako bih razvijao kreposti

Što su te nevolje i zašto ih moramo imati? Shvaćam li da su te „nevolje“ naše različitosti, često suprotne želje, pogledi, stavovi? Da je sve to prilika da ne budem sebičan i da ne gledam samo svoje potrebe, da ne mislim samo na sebe, nego, kada vidim da moj supružnik gleda drugačije, da ima drugačije osjećaje, ranjivosti, poglede, stavove, da mogu iz toga naučiti i vidjeti da postoji nešto drugo? I da u ljubavi i poštovanju mogu iznijeti ono što si meni, Bože, dao kao vrlinu, talent, dar? Jer moj život je prije svega velik dar. Sve si mudro napravio, upravo da ne zastranim u svoju sebičnost i egocentričnost, kako bih razvijao kreposti. Želim, Oče, da mi sada otvoriš oči, oči srca, da u takvim situacijama kada moj supružnik ima svoje stavove, poglede, želje, vidim da je to bila Tvoja zamisao da se ja razvijam kao čovjek, supružnik, vjernik, da ne zastranim u svojim sebičnim stavovima. Jer, prečesto ne shvaćam da je moj brak alat i test demonstriranja ljubavi prema tebi i da me upravo uz moga supružnika vodiš prema vječnom životu. Daj da to vjerujem, vidim i tako djelujem. Ako i padnem, želim ponovno ustati i u tome rasti, uz tebe, Oče. Kako je to divno, o Oče!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Naša različitost je „alat“ preko kojeg ispitujemo gdje smo mi sami, kako reagiramo, kako „dišemo“. Jer naši nas postupci otkrivaju i zato smo, između ostalog, različiti, kako bismo se razvijali. Želim danas, ovih dana pokušati to gledati upravo tako.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh